Poul Krebs – Vikommersåsjældentudsessions#1 – 17.05.20

Poul Krebs af Maria Fremming

Fotograf: Maria Fremming

”Fri påklædning - og plads til begejstring for alle på første række"

Det føltes næsten som en rigtig sprællevende live koncert, da Poul Krebs søndag aften inviterede os alle sammen med ind til hans første demo live streaming koncert hos The Company Film i Århus. Sammen med en lidt mindre besætning end vanligt, var aftenens musikere Poul Krebs, Palle HjortTroels Skjærbæk og Rasmus Valldorf.

Konceptet fungerede til perfektion, der var et flot videobillede på skærmen, lyset var behageligt rart, og lyden var top lækker. Den altid veltalende Poul Krebs kom med en lille charmerende jysk reminder om at ingenting her i livet er helt gratis. Så hvis vi hver især gav lidt til at holde dette projekt i gang, kunne dette måske blive en tilbagevendende søndagsoplevelse, i disse Corona tider, hvor vi alle savner live musikken og hinanden. Med et mobilepay nummer der blev vist på skærmen i perioder under live streamingen, blev det nemt at være netop den person, der gerne ville hjælpe lidt til og håbe på en ny Live streaming på næste søndag.

Med bandet siddende i et hyggeligt baggårds studie, osende af god herre karma, iført forventningsfulde smil og lidt god vin i glasset, lagde Poul Krebs ud med sin sprit ny sang  “Sommer i April”. Der blev båret flot afsted og sent elegant ind i maj og videre ud til de mange tusinde, der fulgte med online live.

Det var tydeligt at mærke at de fire musikere i en særlig stor grad havde savnet at spille med hinanden og for publikum. Troels Skjærbæk er altid god for en rap bemærkning til Poul Krebs fortællinger. Det fremkaldte spontane smil, grin og glæde bag min skærm og måske også andre steder i landet. Tilsammen fik det hele koncerten til at være nærværende og intim på trods af omstændighederne. Der er også åbenlyse positive fordele, ved denne form for koncerter. Der er plads til os alle på første række, ingen toilet kø, der er fri bar og ingen behøver at køre hjem.

For mit eget vedkommende er der en lille detalje som mange kvinder nok deler med mig – påklædningen – Den kommer man let hen over. Så fri påklædning, eller mangel på samme, er en charmerende fordel og en meget tidsbesparende fordel, når vi alle skal være så forbandet langt fra hinanden.

Det blev til omkring 46 minutters kvalitets underholdning, med smukke veludvalgte sange i kategorien, nye sange og sange der alt for sjældent kommer ud, og iblandt dem fik Poul Krebs puttet “Gæt en sangleg” med i til publikum. Der fulgte en lodtræknings præmie med til de rigtige svar. Præmien var “Ingen Grænser for Kærlighed” Cd og økologisk merchandise.

Fotocollage – af Maria Fremming

Palle Hjort havde fået æren af at vælge aftens sidste nummer “Send lige en Engel” som han nok så frejdigt kaldte det bedste nummer Poul Krebs nogensinde har skrevet. Det var der meget delte meninger om internt i bandet. “Send lige en engel” er da også et meget smukt og følelsesladet nummer og det er ikke spor svært at forstå Palle Hjorts begejstring for dette nye Poul Krebs nummer. Et nummer hvor mange nok selv ønsker sig en engel inden den sidste tone har lagt sig. Denne live streaming var nok det tætteste på noget der minder om en rigtig live koncert forløsning, der er lavet online endnu. Men hvor blev ekstranummeret af, det var savnet! Så dobbelt op på ekstra numre på søndag. For Poul Krebs annoncerede allerede dagen efter, at han og bandet er tilbage næste søndag.

For jer der ikke oplevede denne første live streaming, så kan den genses på Poul Krebs officielle Facebook side. 

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.