Rapt nok – her er de!

annelise

Fotograf: Mads Kornum

”Ånden fra Natasja lever – og udvikler sig i alle retninger”

I folkemunde er der stadig kun en rigtig kendt kvindelig rapper – Natasja – som på tragisk vis afgik ved døden tilbage i 2007. Men at tro at den danske kvindelige rapscene gik i graven med Natasja må siges at gøre regning uden vært eller værdighed. Den hjemlige rapscene bugner nemlig i disse år med kvindelige rappere, der med personlighed og kreativ energi virkelig booster og puster nyt liv i genren, og ikke kun i undergrundsmiljøerne.

Disse kunstnere fortjener opmærksomhed – ikke fordi de er rappe kvinder – men fordi de er hårdtarbejdende artister med en hulens masse på musikhjertet, og fordi de kan deres ting. Generelt hørt har de i den grad et flammende flow to go.

Denne skribent oplevede for nylig Annelise live til bypark koncert i Roskilde – og selvom stort set alle var kommet for at se hovednavnet Østkyst Hustlers – mærkede man under og efter koncerten med Annelise en ret bred anerkendelse af at her var der altså en kunstner, som med fuldfede beats, et varieret musikalsk udtryk, og tekster med mere indhold end det der findes under bæltestedet, i den grad havde noget frisk og fængende at byde på.

Hun er netop blevet offentligt, som det tredje navn af seks artister, der skal optræde til begivenheden ”Hvor er de dygtige kvindelige rappere? ”Her er vi”!”, som afholdes på Forbrændingen i Albertslund den 16.11. Navnene offentliggøres løbende men foreløbig er også Karen Mukupa og Vigsø på plakaten.

Koncerten tager naturligvis udgangspunkt i nævnte hovedspørgsmål – men lur mig om ikke der kommer nogle meget klare og kontante svar.

Annelise har allerede givet en del gode svar på flere stærke singler, ikke mindst den seneste ”Tromm banke”, som i Roskilde Bypark fik folk i alle aldre til at stå og sidde lige lidt mere uroligt. Og det er jo blandt andet det musik kan – vække folket! Så har du taget dig en velfortjent sommer slapper, så kom godt i gang ved at høre og se den flot filmede video til ”Tromm banke”.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.