REX LJUNGQVIST – ”Nätet”

Fotograf: Album cover

”Charmerende svensk digital ragnarock med godt popøre”

Endnu en gang er der dukket en spændende og fængende udgivelse op fra den anden side af sundet. Rækken af store svenske pop/rock sangskrivere med kant og personlighed er i forvejen imponerende Håkan Hellström, Magnus Ugglaa, Per Gessle, Orup, Mats Ronander – bare for at nævne en håndfuld. Især de to førstnævnte navne er svære at komme udenom hvis man skal finde en tråd til relaterede artister.   

Pressefoto

35-årige Rex Ljungqvist fra Stockholm kan og vil lidt af det hele, og præsenterer det tematisk opbyggede debutalbum som Rex’n’ Roll – og musikalsk springer man da også lystigt rundt på et album, der både rummer pop-punk i f.eks. ”Inte Internet” til mere klassisk svensk vise tradition på ”Ensamkommande databarn” via glad power-pop i ”Jeg hade en gång ett band” og ”Jeg hatar smartphones”. Samlet hørt rummes både det umiddelbare, det uforudsigelige, det iørefaldende og det både skæve, det skælmske og det sjove. For der er masser af både glød og glimt i øjet i de rammende fortællinger.  

Der er således masser af anarki og energi – og den herlige ”Datanörder & onda affärsmän” er med fløjte og andre finurlighed et højdepunkt, der genskaber det faktum at Ian Dury & The Blockheads da ikke levede forgæves. Et mere end godt bud på et alternativt hit her i årets første måned.    

Hele albummet – 10 sange på 38 minutter – omhandler vores digitale samtid – men er ironisk nok kun ude i digitalt format på en streaming tjeneste nær dig. Planen er dog at den udkommer som LP senere på året. Om selve temaet udtaler Rex Ljungqvist til Side 33 –

“Nätet är en kommentar om den digitala samtiden, tonsatt i vad som länge syntes vara ett utdött format, nämligen tema-albumet. Det är en skenpolitisk skiva som belyser digitalisering och kommersialisering med hjälp av nutida floskler från den världsliga debatten.”

Noget er cool, noget er kitch – som f.eks. disco drønnerten af en sang – ”De konservative krafterna som inte vill dissa datorerna” – der nærmest insisterer på at blive sat på repeat. Men samlet hørt er det mest af alt et vedkommende og humoristisk opråb med relevant indhold. Hørt som samlet album fungerer det fremragende, men nysgerrige og innovative radiostationer og lyttere vil sagtens kunne finde værdi i at hive egnede enkeltnumre ud. De kunne f.eks. starte med ”Digital ragnarök” eller ”Utan Internet”.    

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 27.12.19
Label: Rex Ljungqvist
Genre: Pop-rock

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 27.12.19
Label: Rex Ljungqvist
Genre: Pop-rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.