Rick Astley – Tivoli, Plænen – 11.08.23

Rick Astley 2023 Fotograf Henrik Hildebrandt (1)-001

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"80'er ikon havde mere end nostalgi at byde på"

Så var der igen stærkt udenlandsk besøg på Plænen i Tivoli. Tidligere på sæsonen har Deep Purple, Texas og Macklemore på hver deres måde drysset stjernestøv over den smukke have, og nu var turen kommet til 80’er ikonet Rick Astley.

Side 33’s udsendte Belinda og Henrik Hildebrandt kunne hurtigt konstatere, at stemningen i Tivoli var præget af en god næstekærlig atmosfære. Vejret var da også skønt, og Rick Astley fik i den grad skuet godt op for blusset overfor de godt 20.000 fremmødte publikummer, da han med sin karakteristiske bløde og sjælfulde stemme – efter en Star Wars intro – åbnede et solidt soul-poppet sæt med sangen “Together Forever”. Det lød som et statement, som alle var med på.

Han lød nu bestemt ikke til at have været gemt væk på en anden planet siden 80’erne. Senest har han i år udgivet singlen ”Dippin’ My Feat”, og det nummer spillede han naturligvis, ligesom han også spillede titelnummeret fra hans seneste album ”Beautiful life” fra 2018. Da han blev 50 år i 2016, udgav han desuden karrierens måske bedste og mest helstøbte album ”50”, og ganske velvalgt havde han medtaget fire numre fra det album på aftenens sætliste, der bestod af i alt 16 numre.

Men med det genkendelige åbningsnummer, der var hentet fra karrierens helt store kommercielle succes – albummet ”Whenever You Need Somebody” – var stemningen ligesom lagt, og der blev siden skrålet med og danset i et omfang, der gjorde at man ikke var i tvivl om at denne fredag rimede på den slags fest, som man ikke har lyst til har et sluttidspunkt.

Han blev bakket op at den slags band, der leverer godt og professionelt hver gang, om det er på Glastonbury Festival, til Paloznaki Jazzpiknik eller i Tivoli København.

Men at København måske alligevel har en ekstra plads i hans hjerte ville han ikke skjule. Rick Astley er nemlig gift med danske Lene Bausager, og han undlod da heller ikke undervejs at fremhæve hans tætte bånd til Danmark, hvor han senest gæstede Tinderbox i 2019, Smukfest sidste år, og året før Royal Arena.

Kærligheden var gensidig, og folk fik hvad de kom for, og han sluttede naturligvis på toppen med hans mest kendte numre af dem alle – ”Never Gonna Give You Up”.

Lige præcis den følelse var gengældt fra publikum, der også var blevet serviceret med en overraskende blanding af covernumre, ikke mindst en ganske originalt omarrangeret version af AC/ DC klasikeren “Highway To Hell”, samt Harry Style’s ”As It Was” og The Temptations “Ain´t Too Proud To Beg”.

Så alt i alt en god gang blandet fredagsslik til øregangene for de mange fremmødte, der nok var blevet lidt grå i toppen, men på ingen måde kedelige. Og derved var de det perfekte match til aftenens hovedperson.

Sætliste:

Together Forever

Beautiful Life

Keep Singing

She Wants to Dance With Me / Juice

This Old House

It Would Take a Strong Strong Man

Ain’t Too Proud to Beg

Hold Me in Your Arms

As It Was

Dippin’ My Feet

Cry for Help

Dance

Whenever You Need Somebody

Angels on My Side

Highway to Hell

Never Gonna Give You Up

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.