Rival Sons – Kulturværftet – 31.07.19

RIVAL SUNS 2019 Foto Henrik Hildebrandt (30)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Rival Sons letter som sig selv med ånden fra luftskibet i behold”

Godt 1000 mennesker – heraf mange fra Sverige – samt fotograf Henrik Hildebrandt og stemningsrapportør Belinda Hildebrandt var mødt op for at se Rival Sons på det gode spillested Kulturværftet i Helsingør. Og der næppe mange der har fortrudt deres valg på baggrund af den koncert Rival Sons leverede her. For lige fra åbningsnummeret ”Open My Eyes”, hvor forsanger Jay Buchanan kom på scenen – som en sort panda – med lydeffekter fra en urskov som baggrund, og 14 numre frem, blev der leveret regulær rock på 1 klasse.  Rival Sons havde i den grad fat i publikum fra starten, og forkælede dem med masser af soloer og lange numre.

Det er og bliver svært at nævne Rival Sons uden også at nævne Led Zeppelin. For Led Zeppelins sound er simpelthen en del af DNA’et i Rival Sons – og forsanger Jay Buchanan – der optrådte i bare tæer – minder rent faktisk også en del om Robert Plant på en scene. Det skal læses som en ros – og et kompliment. For han hverken ligner eller synger som et kopistempel, men emmer bare af at være bidt af den rock og rullende Plant bacille som barn.   

Led Zeppelin var også organisk flip og strejf af syretrip – og det har Jay Buchanan og resten af bandet taget med sig. Ligesom de har taget selve stemningen fra Led Zeppelin med sig i Rival Sons universet, samtidig med at de har skabt deres egen sound, blandt andet via tilføjelsen af noget 70’er retro-rock og ikke mindst deres egen karakteristiske personligheder.

De fungerer fantastisk live – og de lever og ånder tydeligvis 100% for sagen og for det publikum, der taknemlig synger og klapper med – og sikrer en stemning, som vel selv en Holger Danske statue må have nydt til langt ind under huden.         

SÆTLISTEN:

Open My Eyes
Sugar on the Bone*
Back in the Woods*
Look Away*
Pressure and Time
Too Bad*
All Directions*
End of Forever*
Face of Light
Feral Roots*
Electric Man
Keep on Swinging
Jordan
Shooting Stars*
Do Your Worst*

Line-up:
Jay Buchanan – vokal, guitar, percussion
Scott Holiday – guitar, vokal
Mike Miley – trommer, vokal
Dave Beste – bas, vokal
Todd Ögren – keyboards, vokal, percussion

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.