RON GALLO – PUMPEHUSET BYHAVEN – 25.05.19

Ron Gallo på hug

Fotograf: Mads Kornum

”En times festfyrværkeri”

Det plejer at være i Københavns Tivoli at byens flotteste sprængladninger sendes op i mod stjernehimlen. I går var det dog i Pumpehusets stemningsfyldte byhave, at der var gang i fyrværkeriet – godt nok et musikalsk et af slagsen.

Amerikanske Ron Gallo og hans tætte og hårdt arbejdende rytmegruppe levede til fulde op til deres ry og rygte om at være en særdeles eksplosiv oplevelse live.

Det var lige på og råt – kort og godt. Uden dikkedarer eller festfyld, for festen og energien var i musikken, der trak tråde til både Beatles, Frank Zappa og Talking Heads i løbet af den intense time, der var bevilget af spilletid.

Ron Gallo lader primært musikken stråle, stritte og tale for sig selv – men han fik da også udtrykt sin glæde over at være i Danmark for første gang – efter et show blev aflyst for et par år siden. Han greb også et ønske fra en publikummer på første række, og serverede på hendes opfordring det skønne 60’er inspirerede – og i sammenligning med resten af sættet – ganske nedtonede ”Emotional Impact For Sale” som fornemt ekstranummer.

Derved blev der med stil og smil sat et punktum for både en sympatisk og spændstig optræden, hvor anarki, iderigdom og tight samspil mellem tre dygtige musikere gik op i en højere enhed. Blandt mange opsigtsvækkende indslag fra en sætliste i overhalingssporet fik særligt numre som ”Really Nice Guys”, ”Love Supreme” og ”Young Lady, You’re Scary Me” i den grad understreget, at her er tale om en kunstner, der bestemt har potentiale til at kunne vælte de største scener world wide. Tak til Byhaven for at det første møde med denne udtryksfulde ”Rising-Star” blev på deres skønne eksklusive og intime scene.  

Engang overbeviste et gennembrudsstærkt slogan os om at “det danske vejr – er Gajol vejr”. Efter at have oplevet gårsdagens fremragende forårskåde koncert vil jeg tillade mig at omskrive det til “det danske vejr- er Gallo vejr”! -og håbe det måske kan få nogle festivalbookere op på lakridserne.   

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.