RONNIE ATKINS – Amager Bio – 30.05.22

RONNIE ATKINS 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (1)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"Make It Count - en ægte kærlighedserklæring til rockens udødelige kræfter"

Den fra Pretty Maids så velkendte forsanger Ronnie Atkins leverede en stærk og personlig koncert i Amager Bio mandag aften! Efter årtier med utallige koncerter med Pretty Maids var turen kommet til, at han selv stod alene på plakaten. Det klarede han i bedste stil med et backupband af format!

Viljen til livet og musikken

De sidste par år har været lidt af en omvæltning for Ronnie Atkins. Pretty Maids udgav albummet Address Your Madness i 2019 og var klar til at indtage verden, da Atkins fandt ud af, at han havde fået lungekræft.

Siden har kræften spredt sig til stadie 4 og er som sådan uhelbredelig. De fleste ville nok trække sig ind i sig selv, men Atkins valgte at leve i nuet og har siden udgivet to anmelderroste albums med personlige sange, der blandt andet sætter ord og følelser på den situation han står i pt.

”One Shot” udkom i 2021 under Corona epidemien og efterfølgeren ”Make It Count” udkom i starten af 2022. Mandag aften bragte ham så tilbage til Amager Bio, som sidste stop på en kort forårsturne med blot fire koncerter i Sverige og Danmark.

Ronnies Dreamteam

Der var et pænt fremmøde og salen gav Ronnie Atkins med band alt, hvad den kunne trække i de godt 90 minutter koncerten varede. Atkins startede med at spørge, om vi havde det godt og fortsatte med ”lad os se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre” før han og bandet satte i gang med ”Real”, der fra starten gjorde det klart, at det ville blive en dejlig aften med fed musik.

Bandet bag Ronnie Atkins spillede som en drøm. Morten Sandager på keyboards, Allan Sørensen på trommer og kapelmester Chris Laney på guitar har alle en fortid i Pretty Maids og spiller desuden i projektet At the Movies, der fortolker gamle filmhits. Herfra kom desuden Pontus Egberg på bass, der også spiller med King Diamond. Sidst men ikke mindst havde Atkins taget lead guitarist fra Danger DangerRob Marcello med! Et stærkt band, der spillede som en drøm og løftede koncerten i kombination med den eksemplariske lyd.

Blandede bolsjer fra hele karrieren

Koncerten var lidt længere end koncerten på Jelling Festival i torsdags, og bestod af en blanding af numre fra de to soloskiver samt lidt ekstra godter fra Pretty Maids tiden. De vekslede mellem det melodiske og det mere rockede, men i et mere afdæmpet helhedsindtryk i forhold til Pretty Maids. Mon ikke, at Ronnie Atkins var den ”bløde” dreng i Pretty Maids.

Den følsomme ballade ”Make it Count”, hvor Atkins mindede os om at huske, at alle øjeblikke tæller, var et højdepunkt … stærke ord fra en mand med uhelbredelig sygdom.

Stemmen var som i de gode gamle dage og Atkins viste endda mere alsidighed end under en Pretty Maids koncert, uden at dette på nogen måde skal lyde som en svaghed. Hans sang med en oprigtighed og en nerve, der imponerede. ”One Shot” og ”Little Drops from Heaven” kaldte i samme åndedræt på en lille klump i halsen.

Der var mere tråd i sange som ”I Prophesize” og den superfede ”Rising Tide”, hvor der var mere tyngde og lækkert guitarspil fra Rob Marcello.

Som nævnt kom der også undervejs flere små perler fra Pretty Maids kataloget. Særligt ”A Place in the Night” fra ”Red, Hot & Heavy” (1984) fik nyt liv denne aften. Selvfølgelig skulle vi også have ”Future World”, der lød lige nøjagtigt, som den skulle! Rob Marcello havde øvet sig og de andre kan den sikkert i søvne.

Det hele slutter af med en version af Tina Turner tophittet ”We Don’t Need Another Hero” fra filmen Thunderdome. Sangen er inkluderet på At the Movies projektets første album, hvor alle undtagen Rob Marcello medvirker på dette nummer. En super fed afslutning på en fed aften.

Respekt og håb for fremtiden

Det var satme godt gået Ronnie! Respekt for, at du trods all odds, giver os andre en fed aften i Bioen med dine fede solonumre krydret med lidt godter fra Pretty Maids. Jeg havde regnet med, at det var godt, men det var helt klart bedre end jeg havde forventet. Fedt band, der på alle pladser leverer topklasse. Fed lyd, rock med stærke melodier, tekster med indhold samt engagement og nærvær.

Man kan kun håbe på, at Ronnie Atkins ukuelige tilgang betyder, at vi snart ser ham igen på de skrå brædder og at helbredet bliver bedre med tiden. Lad os håbe, at One Shot bliver til More Shots!

Tak for sangen Ronnie & Band

Sætliste

1.                         Real

2.                         Scorpio

3.                         I’ve Hurt Myself (By Hurting You)

4.                         Make It Count

5.                         Bullet for You (Pretty Maids)

6.                         Blood Cries Out

7.                         Unsung Heroes

8.                         I Prophesize

9.                         Never Too Late (Pretty Maids)

10.                       Rising Tide

11.                       The Tracks We Leave Behind

12.                       A Place in the Night (Pretty Maids)

13.                       Picture Yourself

14.                       One Shot

15.                       Future World (Pretty Maids)

16.                       Little Drops of Heaven (Pretty Maids)

17.                       We Don’t Need Another Hero

Christian Weigel

Christian Weigel

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.