Rufus Wainwright – “FOLKOCRACY”

Fotograf: Albumcover

"Americana-klassikere på en ny måde"

Der er altid spændende hvad Rufus Wainwright finder på. Her har den canadisk / amerikanske singer / songwriter valgt at indspille 14 vidt forskellige sange i selskab med lige så vidt forskellige medsolister. Akkompagnementet er overvejende akustisk, produktionen er blændende og varieteten i sangene er imponerende; fra americana over traditionelle irske og skotske folkesange til sange af Neil Young, John Phillips, Franz Schubert, og sågar en skøn hawaiiansk protestsang. Vi kommer hele paletten rundt og Wainwrights evne til at variere og harmonisere de i virkeligheden enkle sange, er ganske original.

Wainwrights velklingende stemme har egentlig ikke udviklet sig med årene. Snarere lyder den som om han har valgt at blive i den der lettere gnavne stemning, uanset hvad han synger om. Men jeg må erkende, at han i den grad stadig evner at gøre musikken lytteværdig og velklingende. Hans udgave af klassikeren Shenandoah hører til blandt de bedste jeg kender, ligesom den traditionelle sang Arthur McBride også er inciterende i al sin barske skøn-, og enkelhed. Og så slutter vi lige af med en smuk og inciterende udgave af Wild Mountain Thyme, hvor hele familien Wainwright medvirker, og jeg får små tårer i øjnene af denne smukke kærlighedssang.

Det er en overbevisende udgivelse fra en nu erfaren og stensikker kunstner, der albumdebuterede tilbage i 1998, og efter mere end en håndfuld album siden, kender sit udtryk til bunds og ikke er bleg for at rendyrke det – vel at mærke uden at det på noget tidspunkt går hen og bliver udvandet eller ligegyldigt. Rufus Wainwrights stemme og musikalske udtryk har altid kunne fange og fastholde min interesse.

Rufus Wainwright (voc, p), John Legend, Susanna Hoffs, Sheryl Crow, Brandi Carlile, Chris Stills, Anonhi, David Byrne, Martha Wainwright, Lucy Wainwright, Chaka Khan m.fl. (voc), Van Dyke Parks (p), Greg Leisz (pedstg), David Piltch (b) m.fl. 
Udgivelsesformat: LP/CD/digital
Udgivelsesdato: 02-06-2023
Label: Eget Label
Genre: Americana/Folk

Leave a Replay

Fotograf: Albumcover

Udgivelsesformat: LP/CD/digital
Udgivelsesdato: 02-06-2023
Label: Eget Label
Genre: Americana/Folk
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.