SAGA – Amager Bio – 18.02.2020

DALLE photo agency - Photographer Henrik Hildebrandt 
Denmark Phone Nr. 004528398060. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SAGA Live in Copenhagen 2020 

On December 25, 2018, Michael Sadler confirmed on Facebook that the band will play two concerts, one on April 12, 2019 at Club Soda in Montréal and the other on April 13, 2019 at Salle Sylvain-Lelièvre in Quebec City. They will also be one of the headlining acts of the Progstock Festival in Rahway, New Jersey in October 2019. The band played five concerts Sounds Of Summer 2019 in Germany with new bass guitar player Dusty Chesterfield and announced a tour in 2020.

Line-up

Michael Sadler – vocals, guitar, bass, synthesizer, drums (1977–2007, 2011–present)
Dusty Chesterfield – bass, keyboards, Moog synthesizer, guitar, synthaxe (2019–present)
Ian Crichton – guitar, synthaxe, banjo (1977–present)
Jim Gilmour – synthesizer, keyboards, vocals, clarinet, saxophone, harmonica (1980–1986, 1992–present)
Mike Thorne – drums, electronic drums, vocals (2012–present)

Saga are a Canadian rock band from Oakville, Ontario, Canada. Jim Crichton and Welsh-born vocalist Michael Sadler were the principal songwriters.

Saga had numerous line-up changes over the years. Ian and Jim Crichton were the only two original members who appeared on every album. Sadler appeared on every release, apart from the 2009 album The Human Condition. Keyboardist Jim Gilmour was with the band from 1979, making his debut on the album Silent Knight. Drummer Steve Negus performed with Saga until 1986. The lineup was supplemented by many session musicians and live performers from the late 1980s to the late 2000s.

Saga have been awarded gold and platinum albums worldwide and have sold more than eight million albums.

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Når forandring både fryder og forundrer”

Dette var den fjortende koncert med Saga i Amager Bio. Sidst de spillede her var den 21.11.17 på deres ”The Final Chapter Tour”.

Det farvel var så ikke så endeligt alligevel. Nu stod de her igen – dog med en enkelt ændring i bandet. En af gruppens stiftere – bassisten Jim Crichton havde haft sit ”Final Chapter” og hans plads var overtaget af Dusty Chesterfield. En ændring, der nok er mere markant end det lyder, for brødrene Jim og Ian Crichton på henholdsvis bas og guitar har altid været selve Sagas musikalske hjerte, og de er de eneste gennemgående medlemmer på alle albums, hvor det rent faktisk er Jim Crichton, der har skrevet og produceret det meste.


Koncerten var den første af to koncerter i Amager Bio – og pudsigt nok var det denne – den første – der var ekstrakoncerten. Den anden koncert, som afholdes den 20.02 blev ret hurtigt udsolgt, og der var også godt fyldt her til ekstrakoncerten. Saga har således et stort og loyalt publikum, der kan sin Saga sangbog, og gerne synger med af musikhjertets kraft. Men det kneb alligevel lidt denne aften fordi bandet havde valgt at blande posen – og ikke bare vælge fra deres sædvanlige sikre udvalg af de 30-40 mest populære sange.

Forsanger Michael Sadler antydede tidligere på året – da han gæstede Amager Bio som solist – at han var lidt træt af at det altid var de samme Saga sange han skulle levere, når de nu havde flere hundrede at vælge imellem. Ud fra sætlisten at dømme havde han fået overbevist resten af bandet om at det var tid til at støve andre numre af. Således var det kun syv numre, der var gengangere fra deres seneste optræden her i Amager Bio, og de 21 numre var hentet fra hele 10 forskellige album. Så forandringens vinde blæste ud over bioen – til glæde for nogle, og til mere afmålt begejstring for andre.


Mange blandt publikum har set bandet op til 20-25 gange før, og ingen af dem vores udsendte reportere Belinda og Henrik Hildebrandt talte med – ville rangere denne koncert som en af de bedste – flere mente nok snarere tværtimod.

Det var den første koncert på deres første tour – siden de afsluttede ”The Final Chapter” – og derfor har forventningerne nok været, at det mere var en klassisk Saga koncert, der var i vente. Det var det så ikke – og stor respekt for det – og folk fik trods alt stadig ”You’re Not Alone” , ”On the Loose”, “Scratching the Surface”, ”Humble Stance” og ikke mindst  ”Dont’ Be Late (Chapter 2)”.

Man kan således ikke påstå at den karismatiske og stadig velsyngende Michael Sadler og hans disciple ikke leverede varen. Det var som det skal være med Saga – pompøst og storslået – og storskærmen bag dem leverede fede effekter. Der var naturligvis også masser af gode guitar & keyboard soloer, og de sad da lige i skabet. Men alt i alt kunne man godt havde ønsket, at der bare havde været lidt mere nerve og kant i det gennemgående meget pæne og korrekte udtryk.


Men det var som nævnt også første show på turen – måske de allerede i aften – efter at have spillet på Train i Århus indimellem – allerede er lidt mere løsslupne?

Fakta er at vi nok engang kan konstatere, at dette band på ingen måde er en saga blot. De mange trofaste fans skal nok komme igen – men det gør vores stemningsreporter Belinda Hildebrandt, der så Saga for første gang, så ikke. Hun blev ikke overbevist, og for hende er det et lukket kapitel.
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.