SAGA – Amager Bio – 24.10.22

SAGA 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (41)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Progrock-legender er stadig mere end en SAGA blot - og ser frem mod deres 50-års jubilæum”

Det kan godt være at vi skal tilbage til 1981 for at finde den tid, hvor SAGA var så stor en del af tidens ånd, at det var helt naturligt at de indtog Orange Scene på Roskilde Festival.

Fra dengang er forsanger Michael Sadler samt guitarist Ian Crichton, og Jim Gilmour på keyboard stadig en del af et særdeles velspillende set-up, der også tæller trommeslageren Mike Thorne, der har været med siden 2012, og den senest tilkomne; bassisten Dusty Chesterfield.

En sammentømret enhed med frisk energi, og en evig lyst til at lufte både bandets største klassikere, og numre fra en nyere tids album. Bandet har nærmest været husorkester i Amager Bio. Dette var således femtende gang, at de gæstede bio’en, og som vanligt var der totalt udsolgt. 

Vores udsendte Henrik Hildebrandt var ligesom hovedparten af publikum, en der havde set bandet mange gange før. Saga har i den grad dedikerede og loyale fan, og det skyldes i høj grad, at man live altid får meget for pengene, når Saga går på scenen. Altid med en veloplagt Sadler i en udadvendt og levende rolle, der får publikum inddraget fra de første toner er slået an.

Henrik Hildebrandt beretter:

”Så skulle vi se Saga igen, ja rent faktisk for 25’ende gang, men hold da op for en koncert.

Stemningen var i top i Amager Bio, og Michael Sadler havde fat i sit publikum fra starten, og publikum gav tilbage med alt den power de kunne – det føltes som en musikalsk tornado.

Man kunne godt mærke at det var det faste publikum, som igen igen var kommet for at se Saga. De kendte de fleste numre og der blev i den grad også sunget med på alle de kendte nummer.

Michael Sadler spurgte også publikum ”Hvor mange har set Saga første gang vi var i Danmark  i 1981 ” – og der var rigtig mange der rakte armen op.

Jeg selv har altid været vild med Saga og var også dengang i Falkoner Teatret på Frederiksberg og se Saga som support til et at datidens helt store navne Styx. Og bandet har siden besøgt Danmark utallige gange.

Seneste album fra bandet er ”Symmetry” fra 2021, hvor de har genindspillet tidligere numre i nye og akustiske versioner. Seneste de udgav nyt materiale var tilbage i 2014 med ”Sagacity”.

Så denne tour er helt naturlig en slags Greatest Hits tour med numre som “On the Loose “,” Humble Stance “, ” You’re Not Alone “, ” Don’t Be Late (Chapter 2)”, og  “Wind Him Up “. Bandet havde jo egentligt været på afskedsturen, men de kunne altså ikke dy sig for at komme tilbage.

Michael Sadler snakkede om at det at være på tour, og at bo på hotel, og være backstage ikke altid var så sjovt, men når man så kom på senen og skulle optræde for er publikum – som i dette tilfælde os, så var det det hele værd.

Man kunne mærke at bandet hyggede sig og spilleglæden stadigvæk er der, og at de er specielt glade for Danmark, snakkede de om flere gange. Når de skal spille i Danmark, opholder de sig altid i København i flere dage, hvor de slapper af og hygger sig, og denne gang var de rundt og købe gaver til deres familier.

Der var også en lille gave til det danske publikum. Koncerten i Amager Bio viste sig nemlig at være den længste på denne turen med en spilletid på 1 time og 55 minutter, og så ”The Flyer” som ekstra ekstra nummer.  

Saga har i år 45-års jubilæum og Michael Sadler lovede at de ville komme tilbage til deres 50-års jubilæum og indspille deres live album i København, men de ville naturligvis komme tilbage til Danmark inden da.

Jeg havde min gode vej Jørgen med på 72 år og han var en af de få, der nok var fan, men ikke havde set Saga LIVE før. “Det var en kæmpe oplevelse for mig, som jeg aldrig glemme. Bare det, at mærke den energi og power bandet havde, jeg er imponeret –  ja, jeg rokkede sku med ” – var hans spontane kommentar efter  koncerten.

Jeg kunne selv nok engang blot konstatere – jeg bare bliver aldrig træt af at se Saga live.

Rent faktisk glæder jeg mig allerede til at se dem igen i 2023.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.