Samantha Antoinette Smith med Band – Bygningen Vejle – 05.10.19

_FN46906

Fotograf: Frank Nielsen

"En aften i godt selskab"

Det begyndte med Porgy & Bess i Operaen, ikke Operaen på Christiania, men A.P. Møllers Opera, det der flyterminal-lignende skrummel på Holmen i København. Den alsidige engelske sangerinde, Samantha Antoinette Smith sang for et par år siden med i en opsætning af Porgy & Bess i Operaen på Holmen og på én eller anden måde, må hun have haft et par friaftener, hvor hun måske gik på Mojo Blues Bar eller Charlie Scotts Bar i København. Ihvertfald er Samantha A. Smith stødt på både saxofonisten, Johan Bylling Lang og mundharpespilleren Peter Nande – begge driftige musikentreprenører ved siden af deres musikalske eskapader.

Johan Bylling Lang har spillet en lang række jobs med sit eget band Jazz Five, siden Samantha A. Smith sang opera på Holmen – Peter Nande, “Årets Hoochie Man”, har matchet Smith med Big Creek Slim og nu her i weekenden med et stærkt backingband, featuring, pianisten og sangeren, Esben Just ved to koncerter i Silkeborg og Vejle.

Jeg nåede lige ind og fik sat mig til den udsolgte Sam Smith og co-koncert i bluesklubben, Crossroads i Vejle, så var band´et på scenen, kort efter fik vi Samantha Antoinette Smith at se og høre og i løbet af første sæt kom Esben Just frem fra baglokalet, satte sig til klaveret, og så kørte festen. Nå ja, fest og fest, vi sad ned ved borde og levede med, den smalle stribe dansegulv lige foran scenen havde en rolig aften, men i begyndelsen af andet sæt, lykkedes det dog Samanta Smith at få os op og stå i to numre, så fik vi lov til at sætte os ned igen og leve med, siddende i resten af koncerten. Sådan er det med et mageligt og aldrende, dansk publikum. Vi HAR stået op til koncerter nok, og har fundet vores partnere på et dansegulv for mange år siden, nu vil vi godt ha lov til at sidde ned og nyde og leve med.

Og Samantha Smith-koncerten var nem at leve med i, også fra siddende position. Smith er en OK, fin sangerinde, der kan sit kram, både som performer og sangerinde, hun er ganske enkelt godt selskab. Men vi er jo forvænte herhjemme med verdensklasse-blues og soul-sangerinden Miriam Mandipira, måske en urimelig sammenligning, dog, jeg vover det. Hvor Mandipira kan eje scenen og gøre næsten hvilken som helst sang til sin egen, så er Samantha Smith mere “one of the guys” og en dygtig og loyal formidler af gospel, soul og blues, jeg synes, at hun i Vejle var allerbedst i den gospelprægede del af repertoiret, men hun gav mig ikke gåsehud.

Derfor er det rigtig godt, det var det i Vejle, lørdag aften, at band´et bagved Samantha Smith udover at være solidt og velspillende, rummer en ægte original af en venstrehåndet guitarist, “Lefty” Kasper Aude Vegeberg. Lefty Vegeberg er en herligt uforudsigelig guitarist. der i hver en solo, han tager, tager dig et andet sted hen, end du havde regnet med. Eminent, twister Vegeberg sit spil, så man, ihvertfald jeg, hver gang det er solotid med Kasper “Lefty” Vegeberg, sidder spændt og venter på, hvilken tur, han nu tager os med på. Herlig uortodoks type.

Endnu bedre, eller ihvertfald mindst ligeså godt, hvis dét er til at sammenligne, er det, at pianisten, Esben Just i Samantha Smith-band´et har en position som “featured guest”. Just havde, talte jeg vist til, tre numre, hvor Samantha Smith overlod ham scenen og lead-vokalen, og hvis du kender Esben Just, husker ham fra SP-Just- Frost -trioen, så ved du, at han altid giver den fuld rulle, spiller fabelagtigt, synger fedt og op og stå fra klaveret og hidse publikum op til vildere, vildere.

Alt i alt, god, god lørdag aften i det intime lavloftede lokale, hvor Samantha Antionette Smith udover Esben Just og Kasper “Lefty” Vegebjerg på én guitar, havde Carsten Mellson på en anden guitar, Asmus Jensen ved trommerne og Jakob Kirkegaard Kortbæk på bassen.


Og PS: Samanta Antoinette Smith-koncerterne i Silkeborg og Vejle blev optaget med senere udgivelse for øje.

Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.