SAMSØ ALLSTARS – KØGE FEST UGE – 31.08.19

405A4287

Fotograf: Fremzfoto Maria Fremming

"Ægte allstars af både navn og gavn"

At kalde sig Allstars forpligter og den forpligtelse blev til fulde indfriet! Bandet der består af 3 solister – Ivan Pedersen, Ester Brohus og Peter Busborg – sammen med musikerne Helge Solberg, Søren Skov, Henrik Askou og Søren Jacobsen.

De har alle et tæt tilhørs forhold til Samsø, hvor især Brundby Rockhotel forstår at samle disse musikere til både workshops og intim-koncerter. Både musikere og publikum elsker dette lille charmerende hotel med hjerterum og spændende musikhistorie overalt i lokalerne.

Der er musikere og så er der Allstars musikere, og det er helt tydeligt for alle de tilstedeværende til dagens koncert, at disse utrolige syv musikere på scenen er en del af toppen af danske Allstars. Ivan Pedersen starter eftermiddagens koncert med “Bitter Moon” indlagt med flot guitarsolo. Asfalten på Kulturtovet er brandvarm og solen bager ned på både publikum og på scenen, men ingen ænser det, musikken lever i os alle her på Køges fine Kulturtorv, der er omkranset af bænke, borde, ølvogne og cafeer. En let brise fra havet holder alles hoveder afkølet og opmærksomme på musikken vi får leveret i meget smukke fortolkninger. Der bliver skiftet mellem de 3 solister og stilarterne. Da det bliver Ester Brohus tur kommer der countrymusik i en karat, der ville gøre selv den sejeste og kræsne cowboy blød i knæene. Hendes mørke klang i sangene gør drømmende om livet i en country sang noget så levende og nær, ikke mindst sangen “Cry me heart” rammer det eminente – suppleret af livskloge ord fra hovedpersonen, der slog fast ”Hvis man bliver ved det man er bedst til så kan man kun blive bedre”.

Peter Busborg har en enestående måde at levere en sang på, lige meget hvad man gør imens han synger, så lyttes der intenst til hans sang. Han formår hele tiden at fange publikums uforbeholdne opmærksomhed, og sange som “Intet i Verden” og “Væk mig med kærlighed” er den rene vare, om hvor smuk kærlighed kan være. 

Ham den lange, ham med den fedeste og stadig velplejede vokal, ham der Ivan Pedersen er her og der og alle vegne (Ivan Pedersen Trio, Sing Sing Sing, Things We Do For Love). En sprællevende musiker, der kan agere korsanger, forsanger , til tider trommeslager og altid entertainer i bedste stil. Ivan Pedersen – stadig med lækkert hår – er charmerende i hele sit væsen, og gjorde især sangen “Half a man” til noget man vil huske meget længe på Køge Kulturtorv.

En klog mand fortalte mig for nylig ,at der skal være fejl af finde, og den fejl Samsø Allstars begår, er at de kun optræder ved få og speciale lejligheder, og man skal derfor været noget af en heldig samsø kartoffel for at få en tilsvarende oplevelse, som denne her. Side 33 må kraftigt opfordre de herrer og den dame til at sprede deres gode karma og kærlighedsfulde musik noget mere – og komme ud til et publikum, der med garanti vil elske dem ligeså højt, som vi alle gjorde denne skønne sidste sommerdag i Køge.

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.