Santa Cruz – Kulturium – 06.05.21

Santa Cruz af Sven levandowsky.jpg 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg 8

Fotograf: Sven Levandowsky

“Genåbning med rød løber og rustfri kvalitets jazz fra absolut øverste hylde”

Rundt omkring fra nær og fjern løber meldinger ind om at genåbningsdagen torsdag den 06.05.21 endte som en rigtig dejlig torsdag – også hos et af Vestegnens absolut bedste spillesteder – Kulturium i Ishøj Bycenter.   

At det ikke er let at være nogen – fastslog Dan Turell allerede i 1978 i hans legendariske tekst til ”For meget mand” indspillet af Dan Turell & Sølvstjernerne til albummet af samme navn.

Problemerne er ’bare’ lidt forskellige og af varieret karat om du er privat, regionalt eller kommunalt spillested.

Kulturium er et kommunalt spillested, der ligger i en kommune, der i den grad kan og vil kulturen. I den senest offentliggjorte liste er Ishøj da også igen i Top-10 over kommuner, der bruger flest penge på kultur målt pr. indbygger. De er blot overgået af Helsingør, Albertslund, Holstebro og Roskilde.

Til gengæld er det også en kommune der har ligget i helt i top i forhold til COVID-19 smittespredning – og her har Kulturiums lokaliteter været inddraget til testcenter.

Den aftale skulle være udløbet nu i forbindelse med genåbningen, men selvom Ishøj nu ikke længere er en af de værst ramte kommuner, er behovet for testcenter i Kulturium stadig til stede.

Kulturiums leder Marie Herborn måtte i sidste øjeblik tilpasse hele åbningsprogrammet for spillestedet. Men hårdt arbejde, vilje og kreativ tænkning har igen været vejen frem – og torsdag kunne Marie Herborn i bogstavelig forstand rulle den røde løber ud , og byde velkommen til en udsolgt sal, der spændt sad og ventede på at høre det stjernespækkede rutinerede fusions-jazz orkester Santa Cruz med Frans Bak, Hans Ulrik, Alex Riel, Bo Stief og Poul Halberg. Bandet blev skabt af Frans Bak i start 80’erne og har spillet i nuværende formation siden 2006.

Det forventningsfulde publikum blev venligt modtaget, med tilbud om boblevand i dagens anledning og siden ført trykt og sikkert til en anvist plads. Også her spillede det hele. For KULTURIUM, for PUBLIKUM og for SANTA CRUZ.

Ingen rust at spore nogle steder – heller ikke hos orkestrets alderspræsident – 81-årige Alex Riel. Deres instrumentale fusions-jazz blev leveret med overskud, spilleglæde og håb – og efterlod publikum med en oplevelse, der nok skulle fjerne en mindre corona depression eller to.

Husfotograf Sven Levandowski var som sædvanlig på pletten og da billeder jo ofte siger mere end tusind ord lader vi dem her nedenfor tale for sig selv.

Men ellers tjek spillestedets brede og mangfoldige program ud – der er musik i de fleste stilarter – masser af danske originalkunstnere fra Chief1 med band, der spiller i aften den 8. maj og til navne som Hjalte Ross, Peter Sommer, Mike Andersen, Michelle Birkballe & Rock Nalle, Carl Emil Petersen, Drew Sycamore og Juncker med band – samt et godt udbud af de bedste coverbands – blandt andet Die Herren den 21. maj og så en helt ny classic-rock festival den 4. og 5. juni, hvor blandt andet Motörizer og Falling Hazard, der er kendt og berygtet for at levere deres bud på henholdsvis Motörhead og Thin Lizzy, så både Lemmy og Phil Lynott angiveligt skulle rocke respektfuldt med fra hinsides. Derudover er f.eks. canadiske Whitesnake Tribute på festival programmet og så ikke mindst den anerkendte old-school jyske powerrock trio Blindstone – der har utallige album bag sig med originalt materiale – men denne aften helt eksklusivt alene spiller HENDRIX!

Kulturen er genåbnet, nu er det bare at vælge. God fornøjelse derude.

OBS! Hvis du ved selvsyn vil se om Sven Levandowsky er ligeså skrap bag et trommesæt, som med et kamera, så er muligheden der den 16. maj når han sammen med sit band Basement Jazzband der vil udspille hvad 27 års swingtur rundt på alverdens scener har givet af musikalsk overskud til goodiebaggen – og til publikum.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.