Seal – Friheden, Århus – 14.07.23

SEAL 2023 Photographer Henrik Hildebrandt - Denmark (2)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Sikke en stemme”
af Belinda og Henrik Hildebrandt

Den legendariske britiske sanger Seal er på turne med sit 30-års jubilæums show, og Tivoli Friheden i Århus var valgt ud, som det eneste stop i Skandinavien.

Seal har en af den slags unikke stemmer, der gør at den mest gængse kommentar sådan en aften blandt publikum helt naturligt er ”Sikke en stemme”, sagt med et mildt og måbende udtryk.

En stemme, der både er kraftfuld og fløjlsblød og ikke mindst stopfyldt med soul.

Denne fine sommeraften i vores lille lands næststørste by lagde han næstekærligt og kontant ud med at invitere alle med på en date i musikkens tjeneste. Tiden stod herefter næsten stille og vi blev (for)ført tilbage til 90’erne med åbningssangen “Crazy”, der blev det perfekte startskud til en nærværende og indlevende koncert.

Der var herfra turpas til en storslået, men samtidig intim hitparade, der blev leveret foran et godt fyldt Tivoli Friheden.

Og det var ikke bare på scenen tingene foregik. Soulmesteren sang og dansede undervejs med sine mange fans, som samtidig fik god lejlighed til at tage en masse selfie`s sammen med ham.

Lidt ironisk når han nu samtidig under showet inddrog publikum i hans bekymringer omkring vores flittige brug af smartphones, hvilket han mente stjal de øjeblikke, hvor man som lytter, ellers var mest sårbar og derfor også var mest modtagelig til at opfange klimakser.

Som f.eks. at Seal på bas havde selveste producerlegende Trevor Horn, der blandt har været manden bag nogle af de største succeser fra The Buggles (“Video Killed the Radio Star”),Pet Shop Boys, Yes, Frankie Goes to Hollywood og Grace Jones.

Det kunne også være et antiklimaks man ikke opfangede, som at Seal slugte en flue under det tredje nummer ”Deep Water”, og derfor måtte stoppe og starte forfra.

Jo tak, der var nok at glædes over og smile af, og det gjorde Seal i stort omfang, samtidig med at han og hans super professionelle band med nutidigt overskud gav vitale versioner af f.eks. “Kiss From a Rose”, “Future Love Paradise” og “Killer”.

Samlet hørt var der ikke et øjebliks tvivl om at folk med garanti fik hvad de var kommet for. En unik vokal, nogle holdbare hits og en soulstjerne, der stadig formår at skinne helt naturligt.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.