Sebastian med Danmarks Underholdningsorkester + gæster – Falkonersalen, København – 19.09.19.

Sebastian sara

Fotograf: PRESSEFOTO

”Sebastians sange holder herfra og helt til Kina”

Om to måneder – den 19. december, runder Sebastian 70 år. Gu’ ve’, hvad mon man ønsker sig i fødselsdagsgave i dén alder? En hyldestkoncert måske? Når Danmarks Underholdningsorkester, dirigeret af David Firman, med Kwamie Liv, Kristian Boland, Louise Fribo, Sara Grabow og og kinesiske Chengbi som sangsolister, har spillet og sunget færdig i ODEON, Odense i aften, har Sebastian (der selvfølgelig osse selv synger med) fået hele fem store hyldestkoncerter i fødselsdagsgave.

Men måske det, for Sebastian, er en endnu større fødselsdagsgave at få, at udkomme i Kina. På kinesisk!. Chengbi er én af ti kinesiske kunstnere, der i næste måned udkommer i Kina med et album, der oversat til engelsk kommer til at hedde: “Nordic Echo – China Listens To Sebastian”. Vildt, helt vildt at få sine sange oversat til vel, verdens mest talte sprog og komme ud til potentielt op mod den halvanden milliard mennesker store befolkning i Kina.

Hvad Sebastian kan ønske sig mere i fødselsdagsgave ved de 70, skal jeg ikke kloge mig mere på, men andet end stolt og glad over hyldestkoncerten med det tidligere Radio-, nu Danmarks Underholdningsorkester, kan én af vores allerstørste og i hvert fald mest flittige komponist, sanger, sangskriver, troubadour, nationalskjald næppe være.

Første sæt havde en vis vægt på en del af Sebastians enorme musicalkompositioner og sange. Dér er man som publikum, hvis man som jeg, er en total musical-ignorant sat noget af, men flot og smægtende lød det, og Sebastians sange, også musicalsangene er der aldrig noget galt med. Men det var først, da den snarlige 70års-fødselsar til allersidst i første sæt kom på scenen og agerede Den Lille Malkeko, at jubelen i Falkonersalen rigtig brød ud. Og jeg jublede med. Også fordi Sebastian sang bedre end længe hørt.

Dét blev Sebastian ved med i 2. sæt, hvor det også var, at vi fik serveret den fortryllende specialitet at høre Chengbi synge én af de allersmukkeste Sebastian-sange ”Vårvise” på kinesisk. Et andet bevægende højdepunkt var da datteren Sara Grabow sang ”Rose” i første sæt. Kunne ikke være sunget smukkere og mere rørende og så med et helt underholdningsorkester i ryggen. Dét må betegnes som værende endnu en gave, Sebastian har fået i livet: En stor, stor kunstner af en datter, Sara, hvis eksistensberettigelse som kunstner befinder sig langt hinsides det at være den store Sebastians datter. Men Sebastians datter ER Sara Grabow (se foto) og hun er en fremragende fortolker af farmands sange.

Det hele sluttede med, som sidste sang i 70 års-fødselsdagskoncertens trykte program, H.C. Andersens ”I Danmark Er Jeg Født på Sebastians melodi” og med hele den tætpakkede Falkonersal, stående, syngende med på sidste vers. Og så lige et par ekstranumre.

Som nævnt ER det først til december, Sebastian fylder 70. Hvad Sebastian får gang i, når han er 70, vides ikke, men han fortsætter vel med at skrive, synge, komponere. Arbejdsomme Sebastian er alt andet end typen, der trækker sig tilbage, betragter og nyder sit værk og otium, det skulle såmænd ikke undre om, han tager på turné i Kina med Chengbi.

Og pst, Sebastian-fan: Det der ud til, at han lader sig hylde endnu en gang, to dage før 70-årsdagen, når han optræder solo, men med gæster d. 17. december i Det kongelige Teater..

Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.