Sikker fredagsunderholdning fra TV-2

TV 2 2019 Foto Henrik Hildebrandt (3)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Eviggrøn energi fra et band, der evner den gode holdpræstation”

Side 33 havde fotograf Henrik Hildebrandt og stemningsrapportør Belinda Henriksen på plads i Tivoli, der denne skønsommeraften, bød på driftssikker fredagsunderholdning fra TV-2 til hele familien.

Og dog – bandets publikum består nu nok mest af de par generationer, der er vokset op med dem i deres kommercielle – og kunstnerisk stærkeste tid, tilbage i de sidste par årtier i det forrige århundrede. Højst usædvanligt har TV-2 haft samme besætning lige siden de blev dannet i 1981 – Steffen Brandt, Hans Erik Lerchenfeld, Georg Olesen og Sven Gaul, og har så for vane live at udvide med ekstra keyboard, blæse rsektion, kor mv.

Sådan var det også til den velbesøgte koncert denne aften, hvor vel omkring cirka 17.000 mennesker var samlet omkring den store scene på Plænen, og fik endnu en opvisning i den gode holdpræstation med plads til individuelle færdigheder. Steffen Brandt lød lidt hæs og en anelse slidt – men det kunne også bare være resterne af en drilsk sommerforkølelse. Sangene var i alle tilfælde slidstærke, og blev præsenteret som en regulær hitparade.

Trafikken af sange fra det seneste album ”Tæt trafik i Herning” var ikke ligefrem tæt, og det blev sange som “Be Bab a lu la”, “Nærmest lykkelig”, ”Fald min engel” og “De første kærester på månen”, som der blev sunget med på, og som Familien Danmark hyggede sig maksimalt med.

De kunne også iagttage, at Steffen Brandt stadig er en sand poet, der kan noget med sproget. Ingen tvivl om det. Han er samfundskritisk på den sofistikerede måde – og teksterne favner alle, og det modtagelige publikum kunne tydeligvis identificere sig med indholdet og de skæve portrætter af ret almindelige danskere.

Imellem numrene underholdte han med anekdoter om sangenes tilblivelse og fortalte sin finurlige facon om nogle af de komiske situationer, der lå til grund for nogle af teksterne tilblivelse. Det fungerede godt og blev heldigvis aldrig til en monolog fra scenen, men blev holdt i passende og velvalgte korte fortællinger. Publikum levede med og sendte kække kommentarer afsted, hvilket den erfarne herre naturligvis straks svarede humoristisk tilbage på.

Så det blev altså heller ikke denne aften at bandet levede op til deres gamle motto om at være Danmarks kedeligste orkester.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.