SIMPLY RED – ROYAL ARENA – 11.12.22

Simply Red 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (2)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“Simply Perfect”

Af Belinda Hildebrandt – Fotograf Henrik Hildebrandt

Den britiske soul/pop band Simply Red blev dannet tilbage i 1985, men her 37 år senere formår de stadig at sælge varen, og spille for udsolgte huse verden over. Royal Arena i København var ingen undtagelse.  

Simply Red har da også en imponerende historie med 3 grammy nomineringer og omkring 50 millioner solgte albums – og en generel høj standard på de mange udgivelser siden 1985.

Barren er således fra start sat højt, og det føltes nærmest som en selvfølgelighed at Simply Red scorer et lunt 13 tal på alle parametre på denne råkolde søndag aften – foran en begejstret og loyal fanskare.

Det energiske og velsmurte band med Mick Hucknall i front og hans tro medspiller siden 1986 – saxofonisten Ian Kirkham – leverede en sand hitparade, og det midaldrende publikum havde åbenlyst et brag af en fest. Klimaks var der mange af. Publikum sang selvfølgelig med under numrene ”For your babies”. ”Your mirror”, ”Stars”, ”Something got me started”, ”If you dont know me by now” og naturligvis blev der ikke mindst til ”Holding back the years” skrålet ekstra meget med. Et på alle måder stærkt nummer, som er skrevet af Mick Hucknall på baggrund af hans sorg omkring sin mor, som forlod ham i en alder af 3 år.

Under det ørehængende ”Fairground” og det nye nummer ”Better with you ”, dansede hele salen i takt med at Mick dirigerede fra scenen på hans helt unikke og charmerende måde at gøre det på. Det virkede, med pil opad. Også fordi Mick Hucknalls stemme i den grad også holder den dag i dag, ligesom hans lune og kække bemærkninger om kulden i Danmark, Copenhell og ikke mindst om coronapandemien gjorde det. Det hele beskrev så fint hans personlighed. Et ligefremt, glad og tænksomt menneske – med en utrolig stemme og matchende udstråling.

Så derfor en 6 stjernet aften, og med ”Better with you” i mente, så lad os håbe, at der er et nyt album med, når Simply Red næste år tager på en ny større Europa tour – og igen gæster Danmark, denne gang Mølleparken i Sønderborg den 16. juni 2023.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.