Sing Sing Sing- Musikforeningen Bygningen, Køge – 24.10.20

405A9545

Fotograf: Maria Fremming

”A Good Night Out”

Det hele startede som en frokostaftale, der egentlig bare skulle havde været en engangsforestilling tilbage i 2010 for bandet. Nu kører det på tiende år og de syv nuværende medlemmer af Sing Sing Sing er igen på turne rundt i Danmark og er denne lørdag aften nået til Musikforeningen Bygningen i Køge. Holdet består af Ivan PedersenAlex Nyborg MadsenSøren JacobsenSascha DupontLonni KjerTove Sørensen og Anne Kirstine Winkler, der alle også er aktive i andre musikalske konstellationer. 

Musikforeningen Bygningen havde fuldstændig styr på de gældende Corona restriktioner, så det var let at være publikum, med bl.a. uddeling af gratis mundbind, til dem der var kommet afsted uden.

Det var et voksent publikum, der var mødt frem til en næsten udsolgt koncert, hvor mange i salen havde oplevet Sing Sing Sing flere gange før.  Koncertens overskrift og tema var ” A Good Night out”- og der kunne ikke være en mere præcis betegnelse for denne koncert. Båret af den gode sang og med gode historier samt siddende stand-up jokes om det der rør sig lige nu i Danmark. Med andre ord så fik publikum bl.a. også et andet syn på hvad sexisme også kan være. 

Koncerten som helhed var et flydende frydefuldt festfyrværkeri, med et oplagt og velspillende band, der har så meget musikalsk erfaring og som mildt og mageligt delte ud af den. Publikum fik sunget med på de genkendelige omkvæd alt imens Ivan Pedersen prøvede at huske dem på at synge ind i ærmet. Der faldt masser af spontane og velfortjent bifald fra salen under hele den godt 100 minutter lange koncerten, og især Søren Jacobsen fik et meget langt og troværdigt bifald efter han fyrede en særligt raffineret guitar solo af. 


Man kommer ikke udenom den enorme girlpower, der er på holdet. Med hele fire meget overbevisende kvinder, der hver især er mere end dygtige. En smilende og charmerende Sascha Dupont, der til dagligt er bosat i Los Angeles, hvor hun blandt andet sammen med sin mand Bryan Conner skriver velklingende sange til Sing Sing Sing, kunne med stilsikkert spil på tangenterne og sin unikke stemme tryllebinde os alle. Seje Tove Sørensen der fik drevet sin bas ud i elegante og fine detaljer. Anne Kirstine Winkler der bagtrommerne holdt alle på stikkerne med en energi, der kunne mærkes lagt ud over scenekanten. Lonni Kjer, der med sin dybe klang kunne få teksten i sangene til at omfavne lytteren inderligt.

Et fantastisk firkløver flankeret af Ivan Pedersen og Alex Nyborg Madsen, der bare kan deres kram og med en udstråling, der signalerer at de med ægte musikalsk kærlighed og naturlighed kan synge nærmest hvad som helst. 

Sætlisten var en god velvalgt blanding af rock, pop, country og folkemusik i et tidløst design, og en  blanding af covernumre og egne numre fra bandets foreløbig to album og en enkelt EP. Publikum fik bl.a. en meget solid og overbevisende version af Bob Dylan‘s ”My back Pages” og det store radiohit ”Come Back Home” blev luftet med imponerende indlevelse og supplement – ligesom det var tilfældet med et ekstranumrene –  det klassiske 80’er hit ”True Colors”  fra Cyndi Laupers.

”A Good Night Out” er slut i Køge for denne gang men det blev ikke kun til en stor oplevelse for publikum. Den glæde der kom fra hele bandet på scenen, viste tydeligt at begejstringen var lige så stor der, og over at de endelig igen kunne mærke og se sit publikum. Længe leve live musikken fristes jeg til at slutte af med at skrive – ikke mindst i disse tider, hvor man aldrig er helt sikker på om den næste liveoplevelse bliver afholdt – og under hvilke omstændigheder.


Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.