Single aktuelle Mukherjee optræder på Mariefestivalen

Mariefestival foto
”Alsidigt musik program midt i dansktoppens højborg”

På papiret er den langt fra landets mest hippe festival – og da slet ikke hvis man har inviteret ”fordoms-Per” til bords som smagsdommer. Men ham lader vi stege i egen selvfedme, og forholder os i stedet ganske nøgternt til hvad festivalen reelt tilbyder over tre dage – 30.08/01.09 – med mere end 200 koncerter.

Først og fremmeste er Mariefestivalen et meget inkluderende og sympatisk projekt, der i høj grad har givet den lille vestjyske by Ansager – med blot 1.300 indbyggere – en prydelig plads på landkortet. Her fører næsten alle veje til musik og kultur – og alt det, der startede for 20 år siden i Musik Galleriet og som fik ekstra vingefang 10 år senere med Mariehaven, har med al tydelighed sat sit musikalske aftryk i det vestjyske med tusindvis af besøgende hvert år.

Derudover har TV-program serien ”Sommersang i Mariehaven”, som sendes på DK4, uden tvivl været med til at befæste Ansager som et musikkulturelt oplevelsessted med noget for dem, der  ikke automatisk trykker ”stop” når duften af dansktop popper op.

Programmet til Mariefestivalen syner dog noget bredere end det gennemsnitlige afsnit af ”Sommersang i Mariehaven”, der er bygget op omkring Helge Engelbrecht med hans husband Neighbours & Friends.

Nogle af de mange musikalske navne, der udgør dette års alsidige program er således navne som Rikke Thomsen, Esben Kronborg, The Grandfætters, Klingsten, Walther, Backwoods Dolly, Kristina Holgersen, Esben Kronborg, og Mukherjee – alle kunstnere som intet har med dansk-top musik i hverken traditionel eller utraditionel forstand.

Så hvis du er på de her egne, så kig forbi – mange af koncerterne er endda gratis. Og vælger du at høre Mukherjee – så er du næppe alene om at få love at høre hans helt nye single “Not Alone”, der er udkommet på alle digitale streaming tjenester i dag. 

Et nummer med en pop-skabelon så skarp, at man vel skal hedde Rasmus Walter, Mads Langer eller Nicklas Sahl for at kunne følge trop – og så lige tilsat en insisterende rock-nerve og The Edge (U2) klingende guitar flader. Som Svend Gehrs ville have udtrykt det ”Det er genialt det der”! 

I må velsagtens kalde mig Mads eller det der er mere absurd, hvis ikke dette bliver et gedigent radiohit og et gennembrud for denne unge sympatiske og talentfulde amerikaner, der med sin familie flyttede til Danmark som 13 årig – og som siden altid er set med et ydmygt smil på læben og en lærelysten guitar i hånden. Den 13.09 udkommer hans nye EP “Sentimental Sleep”  (LP/CD/Digitalt) –  og den indeholder fire fuldfede og ganske varierede numre. Der er noget at glæde sig til – ligesom der med garanti er det i forhold til de tre kommende dage i Ansager!   

Find det fulde program for Mariefestivalen på mariefestival.dk/program.   

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.