Smukt “Solregn” album skærer til – og lægger på

Mellemblond 246

Fotograf: PRESSEFOTO

"Tæt på udsolgt til release koncert på Loppen med Mellemblond"

Mellemblond alias den danske sanger, sangskriver og guitarist Kristoffer Munck Mortensen har siden 2009 udgivet en EP og fem album med langtidsholdbar poetisk og vedkommende sangskrivning – pakket ind i forskellige afskygninger af den frit flydende formel på fortolkning af rock og det der ligner.

På det seneste album – ”Solregn” der udkommer den 11. september – skærer han dog sangene helt ind til benet, og resultatet er næsten et vise farvet soundtrack, som på smukkeste vis rammer stemningen i en usikker tid, der kalder på refleksion, håb og hensyntagen. Pladen er indspillet enten helt solo og akustisk eller med jazzmusikeren Nils Bo Davidsen, der spiller kontrabas og cello på pladen.

Albummet indeholder både nyskrevne sange og nye versioner af sange fra tidligere plader – og om hele processen med at skrive, arrangere og fortolke på ny, siger Kristoffer Munck Mortensen:

“Det var spændende og sjovt at fortolke sine egne sange på ny og give folk mulighed for at høre dem med friske ører også. F.eks. er sangen ‘Mørkt stof’ gået fra at være et bragende rocknummer til at blive en stille bluesballade. Og P6-hittet ‘Vinterskæbner’ fra ‘Guldlokzonen’ er blevet til en folkagtig fingerspilssang. Jeg havde den store Johnny Cash’s akustiske plader og englands sarte geni Nick Drake som pejlemærker undervejs. Og ude i horisonten lurede den brasilianske mester Touquinho. De nye sange har jeg arrangeret sammen med Nils Bo Davidsen og jeg synes, at vi  har fundet et udtryk sammen, der er vores eget“

Det er dog mest af alt et par af de nyskrevne numre, der virkelig rører og rammer denne skribent – nemlig de to singleforløbere – ”Hvor er magien” og duetten “Vildrede” med den altid indlevende Kira Skov . To numre – hvor magien aldrig er i vildrede – når den i alt sin enkelhed opstår i ordene – i samspillet – i pusterummene – og i selve skabelsens dybe stille ro.

På fredag den 16. oktober udfolder Mellemblond sammen med Nils Bo Davidsen albummet på Loppen – med koncertstart kl. 22. Der er i skrivende stund få billetter tilbage – så herfra en opfordring om – så vidt det er forsvarligt og muligt – så bryd isolationen og oplev på siddende sikker vis magien i Loppens legendariske rammer – her i begrænset og intim opstilling.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.