Snapsting Uge – Viborg – 29.06.19

_MGL7755- 7_d. 29.06. 2019

Fotograf: Poul Erik Pedersen

”Halberg & Friends leverede stærk afslutning på succesfuld musik- og event uge i Viborg”

Ugen havde budt et rent slaraffenland af gratis musikalske glæder. Så da Poul Erik Pedersen – vores fotograf og stemnings-rapportør på de kanter – mødte op til event-ugens sidste koncert på Domkirkepladsen i Viborg var det naturligvis i spænding om Halberg & Friends nu kunne løfte opgaven, og at få sluttet det hele med maner. Det kunne de!. De leverede en fantastisk afslutning. Det var nostalgi, fællessang, og en koncert fuld af uforglemmelige hits. Viborgensrene kvitterede med at tage del i den for fede fest, og sende masser af varme, nærvær, dynamik, energi og fællessang retur mod scenen.  

Poul Hallberg, der oprindeligt er fra Bruunshåb ved Viborg – nød tydeligvis stadig at spille de gamle hit med sit groovy og velfungerende pop-rock band. Det blev f.eks. friske versioner af ”Gi’ mig dine drømme” og ”Mandagsstævnemøde”, der her blev til et næstekærligt lørdagsstævnemøde. Halberg & Friends gav i den grad deres drømme, deres slidstærke sange og deres kærlighed til Viborg.

Domkirken i Viborg, stod alt i mens i alt sin pragt, som en værdig og vældig baggrund for en virksom afslutning på denne byfest- og koncert uge, hvor hygge, samvær og gode musikalske stunder på tværs var nøgleordene igennem alle 10 dage.

Inden Halberg & Friends lukkede og slukkede havde mange dog – i bogstaveligt forstand – fået en næsten endnu stærkere oplevelse. Tidligere lørdag var der nemlig dømt old school Rock’n’ roll og blues med Henning Stærk Band på samme scene.

En af dansk rocks musik’s mest elskede og respekterede sangere. Den 70-årige Henning Stærk, er både bad boy og Rock’n’ roll gentleman, og han formår stadig at starte en fest. Når han går på scenen, så er det for at trykke den af – og sådan har det været siden 1965. En Henning Stærk liveoptræden, byder både på de store ballader, og en mikrofonsvingende fandenivoldskhed, som er et udtryk for den anarkistiske urkraft i Rock ’n’ Roll musikken, og som altid har været en ledetråd i hans karriere. Dette er med garanti en af grundene til, at publikum stadigvæk kommer valfartende til hans koncerter. De vil opleve the showman, som udover sin smittende veloplagthed, altid udviser et brændende ønske om at skabe en fællesoplevelse med sit publikum.

Det lykkedes også denne lørdag i Viborg, hvor publikum blev taget med på en rejse gennem Henning Stærks lange og flotte karriere, krydret med – og bundet sammen af – historier og anekdoter. Alt sammen noget der var med til at sikre den gode stemning og til at understrege at Henning Stærk og hans band er still going strong.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.