Status Quo + Electric Guitars – Tinghallen Viborg ComVent Arena, 10.06.22

_MGL3628- 1_d. 10.06. 2022

Fotograf: Poul Erik Pedersen

"Rockhistorier med flammeskrift"

Engelske Status Quo er aktuelt på en større Europa turne “Out Out Quoing”, måske den sidste?. I den forbindelse gæstede de fredag Viborg og dagen efter spillede de til Rock Under Broen i Middelfart. Side 33 havde fotograf Poul Erik Pedersen på plads i Viborg.  

Oprindeligt blev gruppen dannet helt tilbage i 1962 af Allan Lancaster (død 2021) og Francis Rossi. I 1967 ændrede de navn til Status Quo og året efter udkom deres debutalbum “Pictures of Matchstick Men”, og resten er international rockhistorie.

I løbet af 70’erne fik de skabt sig en meget genkendelig og klassisk rock’n roll boogie sound, der nærmest siden har haft signatur karakter. Det er dog kun sanger og guitarist Francis Rossi der har været med i alle årene. Dette til trods er det stadig en rutineret og sammenspillet enhed, der går på scenen i en næsten udsolgt Arena.

Andy Bown på keys har været med siden 1976, og John ”Rhino” Edwards har håndteret bassen siden 1985. De to nyeste medlemmer af gruppen er trommeslageren Leon Cave, der fik pladsen i 2013 og så guitaristen Richie Malone, som overtog pladsen fra den oprindelige guitarist  Rick Parfitt, der døde i 2016.

Sætlisten til de to koncerter her til lands var enslydende, og fyldt med alle de træfsikre eviggyldige hit, der aldrig går af mode, og har ramt generationer af rockhjerter. Det var kort sagt et gedigent, og godt stykke håndværk som Status Quo præsterede denne aften, for sine mange nye, som gamle fans, og det rakte så rigeligt til at taget undervejs blev løftet af ren begejstring.

Skulle det vise sig at det blev deres sidste optrædener på dansk grund, så var det så afgjort et fint farvel og tak.

Sætliste –

Caroline

Rain

Little Lady

Softer Ride

Beginning of the End

Hold You Back

What You’re Proposing / Down the Dustpipe / Wild Side of Life / Railroad / Again and Again

Mystery Song

The Oriental

Cut Me Some Slack

Liberty Lane

In the Army Now

Roll Over Lay Down

Down Down

Whatever You Want

Rockin’ All Over the World

Ekstra:

Paper Plane

Elektrisk stemning fra start

Inden da var publikum varmet op af danske Electric Guitars, der i sammenligning kun lige er begyndt på deres rejse i rock.

De album debuterede i 2013, og udsendte i 2021 deres fjerde studiealbum ”Freewheler”. Også de har fundet deres egen signatur. Med de to guitarekvilibrister Søren Andersen og Mika Vandborg i front, er der altid garant for langt hår, velplejet skæg, læder, monokler, og ridestøvler som nogle af rekvisitterne til en altid velanrettet musikalsk buffet på en tyk bund af ROCK.

Electric Guitars har i løbet af foråret og først på sommeren været rundt på de danske spillesteder sammen med Sanne Salomonsen, men denne aften er det uden hende.

Det var dog fra start tydeligt, at det var et band i topform. Et band , der som kun få andre herhjemme, virkelig formår at formidle deres musik, så den lyder som den er skabt. Som en hyldest til guitaren, guitarsoloen og den klassiske rock.

Også rytmesektionen med Jens Bach Laursen (trommer og kor) og Peter Kjøbsted (bas og kor) imponerede, og det i en grad så vores udsendte om Jens Bach Laursen blot kunne konstatere; ”Et sublimt trommespil, der imponerede så meget at han ryger direkte ind på toppen, af bedste live- tromme præstationer til dato”.

Jo tak, der var meget at tage med hjem fra denne aften. Med numre som Four Leaf Clover, Break It Up, So Far Away, Easy Way Out, Spotlight , Never Mind The Dog, You’re On Fire, Ronnie, Elevator Blues, Baby I love You, Horsefly, Hero Of Mine blev det en koncert, der bød på rigelige mængder af fed spade, krydret med sprøde stemmer, og fedt sceneshow.

Så alt i alt en herlig rockaften, hvor der var ’dobbelt up happy hour’ skrevet i flammer fra de seksstrengede. Der kan næppe være mange, der gik skuffede hjem denne fredag i Viborg.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.