Stephen Fearing – Hønsehuset, Rønnede – 13.02.20

LE2B3342-2

Fotograf: Maria Fremming

"Henførende sange, hygge, og humør i Hønsehuset"

Det var engang et hønsehus beliggende på Møllegården lidt uden for Rønnede. Her boede en masse livlige klukkende æglæggende høns. De bor her ikke mere. Nu om dage bliver Hønsehuset bl.a. brugt som Eskilstrup Kulsvierlaug klubhus og til Intimkoncerter. Denne aften står i den Canadiske singer- songwriter Stephen Fearing’s tegn, godt suppleret af den lokale MC Hansen, der aktuelt er på tour med Stephen Fearing, som en del af hans danske backingband The Sentimentals.


Stephen Fearing har i de sidste par dage slået sine folder omkring Jungshoved for at puste ud og slappe lidt af, samt nydt naturen og gå ture med sit kamera i området, inden turen med band går videre til både Tyskland og Holland. Det var ikke svært for MC Hansen at overtale sin gode ven til at komme forbi i Hønsehuset og spille for et begejstret publikum. Hønsehuset kunne melde om udsolgt og de ca. 50 mennesker, der havde været så heldige at sikre sig en billet, fik en helt særlig oplevelse, et stykke ud over det sædvanlige.


En aften hvor det var publikum, der startede med at synge! For i præsentationen af arrangementet havde der jo stået “alsang møder sangskrivning og instrumentalister i verdensklasse”. Det skulle holde stik og således blev sangbøgerne hurtigt delt rundt, og gav en hyggelig og anderledes start på denne unikke begivenhed i Rønnede.

Stephen Fearing indtog derefter scenen og han åbnede i en grad op for sin musikalske skattekiste. Der var alt hvad hjertet kunne begære i den, da låget først blev åbnet. En god blanding af sange blev præsenteret – plukket med omhu fra hans lange karriere – og naturligvis med mange af sangene fra det nye album “The Unconquerable Past” – hans trettende soloalbum fra hans hånd.


 Alle de valgte sange var elegante, smukke og var lette at forholde sig til.  De besad en form for magnetisme, der helt automatisk tiltrak lytterens nærværende nysgerrighed, og som fik alt den opmærksomhed, der overhovedet kunne hentes i Hønsehuset. Der var lange fabelagtige flotte guitarsoloer indlagt, fra de to legesyge og spilleglade musikere, der tydeligvis befandt sig i deres helt rette element. MC Hansen fik også luftet sin mundharpe med stor passion på nogle af de valgte numre. 


Stephen Fearing er en forrygende storyteller og imellem sangene var der den ene interessante lange historie efter den anden, om hvorfor netop denne sang blev til og hvordan. Ofte leveret med en lun og knivskarp lun humor, der fik publikum til at grine og føle sig godt tilpas. Et nummer der skilte sig lidt ud fra de andre var “Christine” fra “The Unconquerable Past, der havde masser af energi og tempo. Men det var nu nok numrene “Sunny”, ”The Unconquerable Past” samt “Red light in the rain” der var de smukkeste diamanter i denne aftens skattekiste af smagfulde sangskriverbolsjer.

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.