Still got the blues … eller noget der ligner?

Morgan

Fotograf: Brian Selander

”Lad LIVE musikken være din naturmedicin”

Pandemien spræller stadig, men på mange områder er vi der næsten! Tilbage til der, hvor vi kan give nydelserne frit spil – lade følelserne få råderum i selskab af enten planlagte eller impulsive musikvalg.

Det er ’bare’ et spørgsmål om at tage et valg – at komme afsted. Finde det event – den begivenhed – der kan være lige præcis den naturmedicin der gør en forskel – uanset om du har ’the blues”, er i dit bedste ’sommer mood’ eller bare et sted imellem.

Lige nu er der så meget gang i LIVE musikken overalt, at det næsten er fravalgene, der er de sværeste. Musikerne og arrangørerne – store som små – gamle som nye – har brug for din opbakning. De savner os medlevende publikummer. De savner respons (og naturligvis indtjening) for det store arbejde de udfører i musikkens tjeneste.  

Vi har desværre ikke ressourcer til at have overblik over det hele – så vi kan kun opfordre til at tjekke dit lokale område, dit nærområde, dit ferieområde efter i sømmene. Der skal nok ulme noget under overfladerne. Noget der er godt for øregangene, og det uanset om du befinder dig på land eller i by.

Selv bor jeg i Roskilde – og her har det gode lokale spillested GIMLE hele to anbefalelsesværdige koncerter indenfor den næste uges tid. På torsdag en 12. august spiller det unge soul-pop håb Alexander Woods gratiskoncert i caféen på Raven (Gimle) – og på tirsdag den 17. august bringer GIMLE musikken ud ved at præsentere den skønne skæve folk-troubadour GUNNI TORPPipers Hus (tæt ved Roskilde Havn).

Også den gode gamle historiske ølstue Gustav Wieds i Roskilde vil være med på musikfronten. 12. august spiller den himmel-humlende halvskøre og let sørgmodige country-folk duo  Morgan Helltown & The Lost Cause op så det skummer – og lørdag eftermiddag den 14. august er der så psykedelisk rock til mere end husbehov, når der er dobbelt-up happy hours på musikfronten med legendariske Young Flowers og de lidt yngre syrerockere fra SKIFTING, der sidste år udsendte hele to farverige album.

Også i næste uge har Gustav Wieds musik på programmet – endda med internationalt snit – idet amerikanske Nick Dittmeier and the Sawdusters kigger forbi den 19. august.

Et band der også optræder på årets FOX TAIL Festival, som afholdes to dage senere på Refshaleøen i København – lørdag den 21. august. Udover det glimrende country/rockbidrag fra USA er der hele tre spændende artister fra Sverige på programmet. De to roots orienterede bands Seven Foot Frank & Cousin Luke og Cactai Road samt Bror Gunnar Jansson, der kommer med sin særegne southern gothic stoner blues. Det dufter af fire oplevelser på et helt ublu tiltalende niveau.

Dertil kan man tilføre en håndfuld gode danske bidrag, hvorfra ikke mindst det albumaktuelle folk-poporkester Laursen må fremhæves sammen med H.P. Lange Big Gumbo, der altid er garant for at få gang i sumpen.   

Og nu vi alligevel er landet i hovedstaden, så er det også en forhøjelse at se at hele byens bluesbar – MOJO – er kommet i gang. Ikke med et fuldt program – men med fuldfede bud på opleverlser fra torsdag til lørdag.

I denne uge er der blandt andet den 12. august Soul Academy & The Music Lovers (feat. Sarah da Silva og Troels Skovgaard) kl. 19 – og senere samme aften blues jam med Anders Montin, Thomas Crawfurd og Laust Krudtmejer Nielsen.

Dagen efter står den på koncert med en af dansk blues ægte hædersmænd Kenn Lending, der går på scenen med sit mere end stabile blues band.

Lørdag den 14. august er der fra kl. 15 bluesmatiné med Hans Knudsen & Ronni Boysen – og om aftenen er der Rosewood Blues Band – der at dømme ud fra deres optræden på den netop afviklede Wickmann Festival kan meldes i absolut topform.

Jo, der er sandelig nok at begive sig ud til – om du har the blues eller ej. Det kræver bare du har tiden, og ikke mindst viljen i hjertet og nysgerrigheden i behold.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.