Still got the blues ….the show must go on!

Chuck Berry Tribue af Sven Levandowsky (12)

Fotograf: Sven Levandowsky

"MOJO BLUES BAR fortsætter sin intim-koncert-serie med topnavne"

Så gik snart endnu en uge af resten af vores liv. En uge, hvor musikverdenen igen måtte vinke farvel til markante personligheder, der i den grad havde gjort en forskel, mens de levede deres liv med og i blandt os andre.

Ikke mindst tabet af Troels Jensen sidder dybt i krop og sind hos denne skribent – men the show must go on – og det gør det – også uden ham og også stadig med COVID-19 som en stadig ubehagelig ubekendt faktor i den videre livsførelse.

Antallet af gange Troels Jensen nåede at optræde på Mojo Blues Bar i København er ukendt –  for det er så ufatteligt mange gange, at det halve bare ikke kunne være nok. For uanset hvem han optrådte med derinde, så var han tilstede, han var nærværende, han var bidragende, og han havde hele tiden fødderne solidt plantet på livets musikalske crossroad.

Det har nu endnu flere kollegaer sat ord på via de sociale medier – og vi bringer derfor her et par supplerende uddrag i forhold til vores artikel fra forleden:

B-Joe Johansen – (B-Joe, Azurit, Hardinger Band) skriver:

Foto: Mads Kornum

”Åååh, søde, rare, dygtige, ægte Troels 💔Rigtig god rejse, min ven – og hils Robert Johnson!

Den vigtigste “uddannelse” i at spille blåt, jeg nogensinde har modtaget – udover at sidde på de gamles grave i Mississippi og spille mit hjerte ud og så måske lige dengang nede ved the Crossroads – er … at lytte til Bluesmanden Troels Jensen. Den LP han lavede sammen med den altid gode Billy Cross – ’No Overdubs’ – var en fucking klassiker for mig og mine teenagevenner – og en fantastisk indføring i den musik, som gennem hele mit liv har betydet så uendeligt meget for mig. Og det var Troels feeling og stemme, der for alvor forførte og henførte mig ❤️

Da jeg senere blev (en slags) voksen og ved mange gode lejligheder mødte ham, slog det mig altid, hvor sødt og hjertevarmt et menneske, han var – udover at være den superstjerne, man slet ikke kunne mærke på ham udenfor scenelyset, at han var.

Af hjertet TAK, Troels – for det hele – både musikken og dig”

Mats Zetterberg – (Micke Japp, BluesBlocket, Fiendens music) skriver :

Pressefoto af BluesBlocket – Mats Zetterberg nr. 2 fra højre

”Mangler ord. Troels har betytt så otroligt meget for mig og hele mit band BluesBlocket. Og for den svenske bluespublikum. En fantastisk musiker og medmenske med en underbar, lågmäld humor. Har spillet med ham fra og til sedan 1983. Han var med på mit og Tovas bröllop i Lund 2001, vi var med ner han fylde tres 2005, noget som firades i Kirstens dåvarande kollektive. Våra tankar går först og främst til hende men även til alle de musiker som haft ynnesten at spille med ham. Og dermed elsket ham. Det ena gav det andra. Det er omuligt at bli mer respekterad än vad Troels Jensen var. Og alltid kommer att vara. ❤️”

Jarno Varsted – (Young Comets, Savage Rose, Leif Sylvester, The Sandmen m.fl) – skriver

FOTO: Brian Selander

”Troels min helt, min ven, min læremester. Tak for historier, tak for grineflip, tak for at sætte helt nye standarder for integritet og værdighed. Tak for den kærlige og generøse måde du inviterede ind i det musikalske rum som kun du havde nøglen til. Tak for at jeg måtte være med på rejsen. God tur videre. Vi ses igen”

Troels Jensen kommer ikke til at stå på scenen på Mojo igen – men det er der heldigvis stadig mange der vil gøre fremover – hvis stedet selvfølgelig overlever. Som alle andre spillesteder er de hårdt ramt af COVID-19 restriktioner. Men stedets leder – Rasmus Vinther – sidder ikke med hænderne i skødet – og lader landets måske vigtigste spillested for blues og roots og det der blåt er for godt til at passere – bare lide en stille død. Så mens medarbejderne stadig er sendt hjem på via statens støtteordning, så står han ene mand for at holde liv i stedet, med helt eksklusive intime koncerter, hvor der blot kan være 32 gæster, og hvor der kun kan købes i forsalg.

Side 33 har oplevet et par af de koncerter, der allerede har været afholdt – og kan kun sige, at begrebet en unik oplevelse får sig en ny gradbøjning her.

Billetterne til aftenens koncert med Trainman Blues er væk – ligesom de er det til SP-Just-Frost i morgen – men ser man længere frem bliver det mindst lige så godt, og der er rent faktisk i skrivende stund stadig billetter at købe til:

17.07 – Benny Holst Trio

18.07 – Jarno Varsted & Rune Kjeldsen

24.07 – Billy Cross (solo)

25.07 – Rawkeke aka Mikkel Nordsø, Moussa Diallo og Klaus Menzer  

The Show must go on – livet levet (så vidt vides) kun en gang – og lur mig om det ikke også bliver cirka den eneste gang du får mulighed for at opleve så store musikere i så intime rammer. Så støt op – og sørg for sikre dig en billet til en oplevelse for livet – og vær med til at tage et skridt på vejen for at holde liv i en ægte og helhjertet institution indenfor blåtonet dansk musikliv.   

Billetterne sælges efter først til mølle-princippet via bestilling på mail mojo@mojo.dk.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.