Stine Bramsen samler feminin forstærkning

StineBramsen_Acoustic_PRESS (1)

Fotograf: PRESSEFOTO

”Stor akustisk efterårstour med nyt band”

I dag, onsdag den 8. marts – på Kvindernes Kampdag – annoncerer Stine Bramsen sin kommende ‘The Acoustic Tour’, hvor hun medtager et særdeles kompetent band, som er sammensat af nogle af landets bedst musikere fra A-klassen. I parentes bemærket har de det til fælles, at de alle er kvinder. Og det er der en årsag til.

For efter en lang karriere omgivet af mandlige instrumentalister både i Alphabeat og som solist, vil Stine Bramsen nu prøve udelukkende at være på tour med kvinder både på og bagved scenen.

Hendes nye band består af den gudsbenådede guitarist Kajsa Vala, der også er en særdeles velrenommeret soloartist i eget navn, samt Emilie Espichicoque, der både er trommeslager, percussionist, sanger og danser, og også var med på Stine Bramsens tour sidste år, og i øjeblikket arbejder på sit første soloalbum i eget navn. Sidst men ikke mindst er der Anja Kolyova, der til daglig spiller en særdeles solid og sprudlende bas i Total Hip Replacement, der i disse år mere end bare lurer på et internationalt gennembrud med deres smittende bud på grænseløs world-pop.   

“Jeg glæder mig til at komme i øvelokalet og arbejde med både sangene fra det nye album, men også de seje kvinder jeg har med mig, der hver især har gang i nogle spændende projekter ved siden af.

Jeg tror på at vi både kan inspirere og udfordre hinanden, give mine sange et nyt udtryk, og publikum en ganske særlig musikalsk oplevelse”

– Stine Bramsen

Turnéen – der indeholder hele 19 akustiske koncerter – følger op på Stine Bramsens slidstærke andet soloalbum Blonde & Blank og ikke mindst hendes meget populære liveshows i 2022. Et album og en tour, der på mange måder virkede som et velvalgt og velplaceret indspark til den moderne kvindekamp. Stine Bramsen beviste igen, at forvandling sjældent kommer uden handling.

Hun deltog også i DR’s serie ‘Min Sang til Danmark’, hvor 15 kendte musikere skulle lave hver deres bud på en sang til Danmark. Sange, der samler os på tværs af vores land. Den opgave løste hun ved næstekærligt at favntage og udfordre den jantelov, der alt for ofte står som stopklods for både fremdrift, nyt håb og nye drømme.

2022 var et år hvor Stine Bramsen for alvor trådte i karakter, og til fulde beviste at hun rummer, og deler ud af det hele – fremdriften, håbet, og drømmene. Hun var om nogen “the captain of the ship” på den danske musikscene. Respekt.

“Jeg startede karrieren i et drengeband (Alphabeat), som jeg både boede, turnerede og lavede plader med.

Nu har jeg lyst til at prøve, at være omkring kvinder både på og bagved scenen, og se hvordan det er, og hvad det gør ved mig og musikken live”

Stine Bramsen.
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.