Støttekoncerten “Light Of Day” rummer altid overraskelser

DSC_7175

Fotograf: Brian Selander

"Canadiske Miss Emily har en af de stemmer man godt vil lære at kende"

For denne skribent er støttekoncerten ”Light of Day” efterhånden blevet en fast tradition i december måned. Sådan en man meget nødig vil glippe den ene gang om året den finder sted – i år i Støberihallen i Hallen den 14.12.19. Ikke mindst fordi, at den i forhold til månedens næstekærlige og lysende budskab vel sagtens vejer mindst ligeså højt som juleaften.

For kombinationen af at støtte en vigtig international sag (forskning i Parkinson – og støtte til Parkinson patienter), der aldrig får opmærksomhed i store indsamlings show på TV – og en altid berigende og glad musikalsk aften i positivt og livsbekræftende selskab (selv om mange af tilhørerne selv er sygdoms plagede) er en oplevelse, der lagres dybt inde i hjertet.

Det er altid rørende og vedkommende – og et arrangement, der gerne matcher spilletiden på en almindelig Bruce Springsteen koncert.  Det er nok ikke helt tilfældigt at organisationen Light of Day udspringer sig fra bossens hjemby New Jersey, hvor han selv i øvrigt mange gange har støttet op om den gode sag.

Den europæiske karavane af Light of Day består som regel også af en lille kerne af etablerede og velkendte navne fra netop New Jersey – ofte det tidligere E Street Band medlem Vini ”Mad Dog” Lopez samt Joe D’Urso, som for fan af Southside Johnny kan være et rigtigt godt supplement. Begge er også med på turen i år.

Vini “Mad Dog” Lopez

Der er også altid nogle mere end habile singer/songwritere på programmet – og i år er ingen undtagelse –eller nærmere – det en gentagelse. For sidste års ganske populære gæster – Jeffrey Gaines (US) og James Maddock (UK) vender tilbage – og det samme gør danske Freddy And The Phantoms, der altid er god for en omgang gnistrende blues-rock af internationalt format. Det samme kan siges om Ester Brohus indenfor country-rock, og hun dukker også op og medtager den fremragende guitarist Karsten Skovgaard (tidligere Kim Larsen & Kjukken).

Jeffrey Gaines

Sidst men ikke mindst skal det fremhæves, at canadiske Miss Emily også er på programmet for første gang. Og at man endnu ikke har stiftet bekendskab med hendes forførende brag af en stemme, der behersker både roots, blues, soul og jazz fornemmelser, som var det en medfødt gave, er en gåde, som det bliver helt befriende at få svar på.

Det kan kun blive stort at høre hende for første gang på dansk grund.  Billetsalget er allerede godt i gang via billetto.dk.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.