SUM 41 – Amager Bio – 03.02.20

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Et bravt brøl i nutiden og en betydelig bagskid fra 00’er festen”

En stor del af verdens musikglade og feststemte ungdom blev i start 00’erne ramt lige i mellemgulvet af den ligefremme kombination af arena-riff, toilethumor og punkeffekter, som canadiske Sum 41 leverede med energisk overskud. Ikke ulig bands som Green Day, Blink 182 og Linkin Park.

Livet i overhalingsbanen holdt til og med deres fjerde major-label album ”Chuck” i 2004, så startede en slingrekurs, og nogle lange pauser, og man skulle helt frem til 2016 før de rigtigt var tilbage – nu mere modne og genopladt med albummet ”13 Voices”. Et album de i 2019 fulgt op med det vel modtagne ”Order In Decline”


De er ingenlunde glemt her til lands, hvilket et udsolgt Amager Bio kunne vidne om. Side 33 havde Belinda Hildebrandt på plads som øjenvidne og Henrik Hildebrandt som fotograf, og de oplevede en band, der trods det faktum, at de altså ikke kan blive ved at være i 20’erne agerede som popkorn i en varm gryde.


De skabte rent ud sagt en fest, som det ung-voksne publikum var med på, og øl- og skaterkultur sprang og hoppede rundt hånd i hånd.

Sum 41 fedter ikke med tingene, og på 1 time og 45 minutter gav de 23 numre. Det var fuld skrue og max smadder på næsten alle parametre – og forsanger Daryck Whibley virkede i den grad til igen at være på toppen.  


Ikke overraskende var det de ældre hit ”Motivation”, ”Fat lip”, ”Still Waiting” og ”In Too Deep” (kendt fra American Pie 2), der i den grad fik publikum tæt på klimaks.

Man fristes til at sige – så simpelt kan det gøres. Men man må så også anerkende at bandet med deres nyeste album, også har rykket sig siden 00’erne, og vist at der også kan være alvor bag galskaben.   


Sætliste:

 1. Turning Away
 2. The Hell Song
 3. Motivation
 4. The Bitter End
 5. Over My Head (Better Off Dead)
 6. We’re All to Blame
 7. War
 8. Out for Blood
 9. A Death in the Family
 10. Walking Disaster
 11. With me
 12. No Reason
 13. Fake My Own Death
 14. 45 (A Matter of Time)
 15. Screaming Bloody Murder
 16. Underclass hero
 17. Pieces
 18. The People Vs…
 19. Fat Lip
 20. Still Waiting

Ekstranumre:

 • We Will Rock You (Queen Cover)
 • In Too Deep
 • Never There

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.