SWEDEN ROCK – 08.06.22

WARNER E HODGES 2022 FOTOGRAF HENRIK HILDEBRANDT (19)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Luften var tyk af gensynsglæde og guitar godis”

Siden 1992 har Sweden Rock manifesteret sig som en stor og bredsidet rockfestival, der kan tiltrække de største navne fra alle hjørner af rockmusikkens store landkort. Alle afskygninger af rockens genrer kan du finde her. Omkring 35.000 er publikumskapaciteten på, og der er som det blevet en god vane – totalt udsolgt.

I år er der blevet mere plads at bevæge sig rundt på, og at det har været tiltrængt kan bekræftes af fotograf Henrik Hildebrandt, der har været fast gæst på festivalen igennem snart 20 år.

Sammen med Belinda Hildebrandt er han onsdag ankommet for at reportere og tage pulsen på en festival, der i år præsenterer hele 89 forskellige navne, heraf danske Volbeat, D-A-D, Baest, ARTILLERY, Mercyful Fate – og ellers har Guns N’ Roses og Megadeth, som de største flagskibe.

Men der er generelt masser at forskelligt rockmusik for både konservative og nysgerrige lyttere, at dykke ned i, og allerede her onsdag, hvor den største scene endnu ikke er åbnet, er der ankommet masser af mennesker, der bare skal have sat stikket i festivallivet igen.

Det myldrer med af sultne rockfans, der har glædet sig til et gensyn med den slags festival, som de fleste vender tilbage til igen og igen og. Derfor er det også en af den slags festivaler, hvor en meget stor andel af publikum er 40+, selvom det også ses at rockmusikken altså også stadig evner at tiltrække et nyt og yngre publikum.

Der er som vanligt i Sverige styr på tingende, pladsen er ren og pæn, og alt spiller. Så alt synes godt igen, og rundt om på pladsen fremstår gensynsglæden, som dagens nøgleord i mødet mellem mennesker og musik.

Ikke alt er dog som det plejer, og de godt 80 fotografer, der officielt er akkrediteret fra hele verden, har fået markant dårligere arbejdsbetingelser og nu kun få numre til at skyde originale, stemningsfulde og forskellige billeder af artister og publikum – og det endda uden at der fra arrangørerne er givet nogen god eller rettidig forklaring på de markante stramninger for fotoreglerne. Ganske skuffende og uforståeligt, og til gavn for hvem?

Første LIVE oplevelse på denne første Sweden rock siden 2019 er amerikanske Jean Beauvoir, der allerede som 13 årig optrådte med Gary US Bonds, og siden blev han en del af Little Steven & the Disciples of Soul. Han udgav sit første solo album i 1986, og har siden udgivet yderligere tre, samtidig med at han siden 1993 har han med ujævne mellemrum har udgivet album og turneret med bandet Crown of Thorns.

Kommercielt set har han dog mest være kendt for sine samarbejder som sangskriver og musiker for navne som Prince, Michael Jackson, Kiss, The Ramones, Nile Rodgers, og John Waite.  

På en scene er han som altid karismatisk med sit Mohawk look og leverer et glimrende show, sammen et særdeles kompetent band, der emmer af spilleglæde og evner, der skriger efter at blive luftet for alvor igen.

Folket er så meget med og på, og en fed festival er allerede ved at tage form, genvinde sin form .

For den svenske del af publikum stiger stemningen yderligere da Evergrey går på – kendt som det mest genreoverskridende band indenfor svensk metal. Der er dømt publikumskontakt af førstegrad og en mere end solid hjemmebanesejr.

Herefter sceneskift til støvet blues-rock fra Warner E. Hodges – der også er kendt som den en halvdel af frontlinjen hos ælt-country pionererne Jason & The Scorchers, ligesom han i mange år var en del af Georgia Satellites sangeren Dan Bairds band Homemade Sin. Siden gik han solo, og har udgivet hele fem album i eget navn.

En varieret og fuldfed koncert med blues rock af bedste kaliber, og ikke mindst en særdeles overraskende udgave af Black Sabbath’s ”War Pigs”.

Sidste nedslag på en vellykket åbningsdag blev med tyske Victory, der har eksisteret i mange forskellige formationer, siden de udgav første album i 1984. I det aktuelle set up er det alene den tidligere Accept guitarist Herman Frank, der har tråde tilbage til bandets start. Han har været med siden 1986.

Bandet udgav et nyt album sidste år, og udviser masser af elektrisk energi og tro på en fremtid, hvor de for de fleste dog nok stadig vil være et band, der befinder sig i skyggesiden af kollegaer som Accept og Scorpions.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.