SWEET + Slade – DOCKEN – 02.11.19

SWEET 2019 Photograph Henrik Hildebrandt (9)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"Ny forsanger gav Sweet ny kant og energi"

Side 33 havde fotograf Henrik Hildebrandt og journalist Christian Weigel afsted til endnu en Sweet vs. Slade battle – denne gang på Refshaleøen i København.  

Christian Weigel sammenfatter sine indtryk således –

Det er ret imponerende, at THE SWEET, der dengang i 70’erne blev betragtet som en døgnflue af hele den danske musikpresse, næsten 45 år efter kan fylde Docken en regnfuld lørdag aften i november.

Eneste original medlem guitarist Andy Scott og resten af SWEET anno 2019 leverede en velspillet og fantastisk medrivende koncert med plads til de store hits “Ballroom Blitz”, “Teenage Rampage” og “Fox on the Run” side om side med album numre som “AC/DC” og den klassiske rocker “Set Me Free”.

Vi fik endda også en af de fede B-sider, der dengang var SWEETs egen kompositioner til forskel fra alle de mange hits skrevet af Chinn/Chapman. “Burn on the Flame” satte fut i sagerne og slog fast, at SWEET er et tight rockband krydret med en legendarisk vokalbredde.

Ny sanger Paul Manzi gjorde det formidabelt godt og gav de fede klassikere fornyet kant med sin charmerende drengerøvsattitude.  Det klædte også SWEET, at de havde tilføjet den habile Steve Mann, der til daglig spiller hos Michael Schenker Fest, på guitar/keyboards.

Alt i alt en meget vellykket koncert, der faktisk løftede baren i forhold til den udgave af SWEET, der ellers har turneret de sidste mange år. De var gode før, men det SWEET anno 2019 leverede denne lørdag aften var helt igennem godkendt. Andy proklamerede, at de gerne ville komme tilbage. Han skal være hjertelig velkommen og han må gerne tage hele banden med, så vi kan få endnu en rockfest på Docken. Men lad bare Slade blive hjemme næste gang ! De spiller ikke længere i samme liga.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.