Ta’ med i Lunden  

Kira-The-Kindred-Spirits-KFFF-af-MF-16

Fotograf: Maria Fremming

”Tre unikke festivalkoncerter med Kira Skov i vente”

Kira Skov udsendte i fredags endnu et lille pragtværk i form af albummet “My heart is a mountain”, der i den grad viser en artist og et menneske, der kun bliver skarpere med tiden i forhold til at sætte ord og lyd til et liv, hvor ’tilstanden stationær’ reelt ikke er eksisterende. Et livsbekræftende, nødvendigt og vedkommende album, som vi vender tilbage til her på siden med en nærmere omtale.    

Det album drager hun på turne med til efteråret, men dagens store nyhed har reelt intet at gøre med det nye album, der i øvrigt er ugens album på DR P6.

Under årets Copenhagen Jazzfestival, der afvikles fra 30. juni til 9. juli og har markante internationale gæster på plakaten som f.eks. Gregory Porter, Pat Matheny, Eliane Elias, Rickie Lee Jones, Bill Frisell og Somi, så afvikles der nemlig sideløbende tre helt særlige koncerter i Lunden, ved Charlottenlunds travbane under titlen De lyse nætters festival, der fortjener mindst lige så meget opmærksomhed.

Kira Skov er her den gennemgående figur. Den 30. juni er overskriften ”Kira sings Billie Holiday”. Her synger hun sange fra Billie Holidays katalog og hendes hyldestplade “Memories of days gode by”. Hun bakkes til denne koncert op af Heine Hansen, klaver – Anders Christensen, bas – Frands Rifbjerg, Trommer – Jakob Dinesen, Saxofon og Kasper Tranberg, Trompet.

Det hold er den 4. juli afløst af Maria Martine Jagd, violin – Silas Tinglef, trommer/guitar – Oliver Hoiness, guitar og Anders Christensen, bas – der som Kira and Friends  i første sæt opfører sangene fra Nicolai Munch-Hansen og Peter Laugesens fantastiske værk “Det flimrende lys over Brabrand sø”, mens der i andet sæt kastes lys på duetter fra ”Spirit tree” albummet, der udkom i 2021. Gæste solisterne er Steen Jørgensen, Mette Lindberg og Anna Brønsted (Our Broken Garden).

Samme musikere træder igen ind på scenen den 6. juli og  denne gang til “En aften med Teitur”.

Her vil Teitur opføre sange fra hans store bagkatalog og han synger sammen med Kira Skov en række duetter. Alle koncerter starter kl. 20.30. Billetsalget er startet via billetto.dk.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.