THE BLUE VAN – ”From Responsible Sources”

Fotograf: Album cover

Det aldrende rockband viser ingen tegn på træthed på et album, der er fuld af spilleglæde, overskud og den retro-rockstil, der definerede bandet i starten af 00’erne.

Det danske rockband The Blue Van kan snart fejre sølvbryllup. Og med sjette studiealbum, ”From Responsible Sources”, er der intet der tyder på, at det erfarne band er ved at løbe tør for den retro-rock, de stædigt har holdt fast i siden begyndelsen. Albummet understreger bandet som værende tro mod den stil, de grundlagde som deres varemærke med debutalbummet fra 2005.

Albummet har The Blue Van skrevet overalt på sig. Alligevel byder det på numre, der viser, at vi har at gøre med band at, der under overfladen stadig har trang til fornyelse. Her kan især nævnes numre som ”Inevitable Goodbye”, ”The Singer”, og ”Concerned Citizen Commitee”. Numre der byder på henholdsvis akustisk guitar og håndklap, ballade-vibes, og spoken words. Ja, der er nok at gå i dybden med, hvis albummet gives den rette opmærksomhed.

Det er en fornøjelse at høre, hvordan bandet formår at holde fast i så enormt et overskud og spilleglæde efter snart 25 år sammen. Forsanger, Steffen Westmarks karismatiske stemme lyder som den gjorde på debutalbummet , og bandet har holdt fast i alt, hvad der hypede dem i starten af 00’erne. Alligevel har de formået at give albummet et forfriskende løft, hvor nuancerne viser, at der er masser af nyt under solen hos det aldrende rockband. Ja, det er fristende at påstå, at de som band aldrig har været bedre end de er på ”From Responsible Sources”. 

Det tydelige overskud på albummet kommer blandt andet til udtryk gennem de mange melodiske detaljer, der ligger under det rockede udtryk. The Blue Van viser, at klassisk rock sagtens kan fornys, uden at gå på kompromis med det essentielle. Bevares, der er masser af eksempler på dette, og på den måde er der intet revolutionerende ved denne udgivelse. Men som bandets forsanger, Steffen  Westmark selv siger i det tilhørende pressemateriale, så er bekymringer om at passe ind lagt på hylden. Og det kan mærkes på ”From Responsible Sources”, der emmer af en enorm stor spilleglæde.

Singlerne – “Diseaster”, “Beggar”, “Chameleon” og “Heavy Load” – der måske er de numre på albummet, der repræsenterer bandet bedst, er ikke nødvendigvis udgivelsens stærkeste numre. Vi har med et album at gøre, hvor det ikke er nødvendigt at udpege numre. Hver især er de med til at gøre albummet til en fed oplevelse, der unægtelig må leve op til forventningerne hos bandets trofaste fans. Og måske endda tiltrække en del nye.


Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 22.10.20
Label: Rå Lyd Records
Genre: Rock

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 22.10.20
Label: Rå Lyd Records
Genre: Rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.