The Crazy World of Kurt Baagø – Part 3

Kurt i Thy
”Fra Ladino i Rødovre til Flamenco i Idom"

Ja, så skal vi igen se ind i ”The Crazy World of Kurt Baagø” – hvor vi har fornøjelsen at følge lidt med i hvad den gode Kurt Baagø nu har haft snuden og ørerne i af gode musikalske påfund og oplevelser.

Denne gang har Baagø været lidt rundt i kongeriget – og fokus er derfor på nogle af de levende oplevelser han fik suget til sig der. Oplevelser han løbende også deler på sin egen side Baagø Bhangi Bugalu Beat, mennesker, musik, mig m.m. – som du finder via Facebook siden : https://www.facebook.com/KurtBaagoe/

Siden sidste udgave at “The Crazy World of Kurt Baagø” er landet jo heldigvis åbnet mere op, og Baagø har således igen mest befundet sig uden for hjemmets fire vægge, og har derfor kun sporadisk lyttet hele albums, vendt tilbage til yndlingstracks og set fim, musikdokumentarer – så denne gang fokus på noget af det, der er HØRT! LIVE!. Vi overlader her ordet til vores mand i by og på land – Kurt Baagø :

DUO AZULEJOS – søndag d. 7. juni – Kolonihave, Rødovre

Duo Azulejos består af Dalia Faitelson, guitar, kor, Jael Norbek Azoulay, sang – og de gav koncert i Dalia Faitelsons kolonihave i det nordlige udkants-Rødovre. Det der blev den omgang sidste “In The Garden Live” med Dalia Faitelson som værtinde, før vi fik lov til at stimle lidt flere sammen end 10. Hvad du ikke kan se på videoen, men måske høre, er, at vi er et talstærkt publikum på 8 i haven og altså to på, øhh, scenen, 2 + 8 = 10

Sproget Jael Norbek Azoulay synger, vil der ikke være mange, der forstår, men det hedder Ladino. Ladino er en jødisk afart af spansk/andalusisk, til tider kaldet skraldespansk, men et jødisk sprog, der lyder aldeles fortryllende, når det kommer ud af Jael´s mund. Og et sjovt, fyrigt musikalsk mix af spansk flamenco og noget sigøjner, sorry “roma” og jødisk klezmer.

VIDEO af Kurt Baagø

Mikael K – lørdag d. 20. juni – Café Støj, Århus

Herligt genhør efter alt for lang tid med Mikael K og hans sange fra nord. Mikael K skulle have turneret med 2020-udgaven af band’et Klondyke i foråret, men så gik der smitte i den, og selvom Mikael K var lidt smårusten efter måneders stilstand blev det en møgfin-aften, fordi både de ny, nyere sange fra Nord, Vendsyssel og dem fra Klondyke-tiden først i 0´erne er så uafrysteligt gode og vedkommende.

Mikael K fortæller selv nærmere om, sammenhængen hans sidste sang, om Ibrahim fra Aleppo, der bor i Thisted og arbejder i “fisken” i Hanstholm, er skrevet til – her i dette videoklip:

VIDEO af Kurt Baagø

..og værsgo, her har du som bonus også et link til Mikael K´s ’Dit Liv Er En Sang-program’ om og med Ibrahim fra Aleppo/Thisted, det er hamrende godt fjernsyn !

https://www.tvmidtvest.dk/dit-liv-er-en-sang/dit-liv-er-en-sang-510

Caroline Henderson – torsdag d. 25. juni – Højskolen, Marielyst på Falsters have –

Danmark har en Guds velsignelse af hæderlige til glimrende jazz-sangerinder. Og så har vi Caroline Henderson, der er ligesom de vildeste Alpe eller Pyrenæer-etaper i Tour De France er uden for kategori.

Lige før smitten, nåede Caroline Henderson at udgive sit første dansk-sprogede album, ’Den Danske Sang’, et album, jeg ikke kan sige nok godt om, og vil du vide, hvad den herboende svensk/amerikaner har gang i, nu hun har indspillet et album på vores modersmål kan med fordel finde det solide tidsskrift Jazz Specials dobbelt-sommer-udgave og læse, hvad Caroline Henderson fortæller om at synge på dansk til Ivan Rod. Meget fin interview-artikel.

Caroline Henderson-koncerten ved Højskolen Marielyst lige efter Sct. Hans havde kun Karen Jønssons ’I Aften’ med fra ’Den Danske Sang’, hele resten var highlights fra de jazz og jazzede albums, som hun tog hul på i start-00’ erne.


Flamenco-bingo – lørdag d. 27. juni – En lade i Idom vest for Holstebro,

Den må du længere ud på landet med…

Kan spansk flamenco-musik og dans fusioneres med bingo-banko? Ja, hvis man gider bevæge sig så langt ud på landet som til Idom ved Holstebro en regnvåd sommerlørdag aften.

Jeg var på vej til Thy med en rask rejsefælle. Fordi jeg aldrig har fået set noget Odin Teater, googlede jeg, om der skulle være gang i noget Odin Teater, nu vi var et par stykker, der lige krydsede Danmark diagonalt fra sydøst til nordvest. Frem poppede et arrangement, hvor en skuespiller fra Odin Teatret, Kai Bredholt spillede og sang, Erika Sanchez og Kirstine Hastrup dansede flamenco, og så er jeg i tvivl om flamenco-guitaristens navn, men ham der råbte bingonumrene op hedder Thorbjørn Hjalager og i pausen, fik vi hesteshow med de to fuldblods-krikker, Lis og Helle.

Hold k…, hvor var det genialt det der. Og hylende sjovt at spille flamingo-bingo, selv om vi ikke aldrig fik fuld plade lige meget, hvor meget vi skreg på at få opråberen til at ryste posen. Prøv selv at se, hvordan det gik til:

VIDEO af Kurt Baagø

Og det var noget af, what I did on my summervacation, I Thy var jeg forbi Cold Hawaii, Klitmøller, kiggede efter Simon Kvamm, men fik ikke øje på ham ude i det kolde surfer-paradis. Ifølge Mikael K, der sang en sang om Cold Hawaii inde i Cafe Støj i Århus, skulle Kvamm for længst have taget flugten – og flyttet tilbage til den anden side af broen – men han kunne jo have glemt noget i skyndingen. Thylejren måtte vi osse ind omkring, den var der ikke meget musik i, en sløv søndag eftermiddag sidst i juni. Da jeg kom hjem, fandt jeg min gamle ’Skæve Dage I Thy’-DVD frem og gik på Bibliotekernes Filmstriben og fandt:

https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000000490/thy-lejren-1970

Okkeja, alting var meget sjovere..og friere for 50 år siden. Hvornår afgår det næste flyvende tidsmaskine-tæppe tilbage????


Ikke for at vi ikke stadig kan grine, have det sjovt og gi Fanden, se her til allersidst, at turen tilbage til Sjælland selvfølgelig gik via, derfra Johnny Madsens vidunderlige verden i sin tid gik, Thyborøn:

NOTE TIL COVERFOTO : Den tomme ølflaske i hånden på Kurt tømte han ikke selv, men samlede op, så ikke, at nogen skulle skvatte over den. Jo, jo, der er stadig peace, love and harmony i THY!

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.