The Lost Weekend – Loppen, Kbh – 06.05.21

_DSC0516

Fotograf: Trine Pihl Stanley

"Momenter af åbenbaring"

Torsdag den 6. Maj. Genåbningsdagen for kulturliv 2021. Udsolgt. Nu om dage vil det – i en stadig COVID-19 pandemi præget tid – på Loppen sige 80 mennesker, og alle fast siddende på anviste pladser – også til en fuldblods rockkoncert. Et lidt andet forretningsgrundlag end med de 400 publikummer, der normalt må lukkes ind. Men det er en anden historie.

Nu er vi her. I et cool, men kontrolleret fristed af håb. Samlet i en åbenlys sult efter live musik. Med et indeklemt behov for at mærke energien og kontakten mellem musik og mennesker. Også selvom der stadig er krav om afstand.

Det efterleves, med naturlig respekt og anstand. Anarkien er pauseret. Alt spiller. LOPPEN, PUBLIKUM, og ikke mindst THE LOST WEEKEND.

Et nyt dansk band med den karismatiske og udtryksfulde Jeffrey Markkus i front indtager hovedrollerne. Jeffrey sprudler og springer atletisk rundt, uden at kunne underspille eller skjule at der stadig er et låg på os alle.

Gryden kan ikke komme helt i kog under disse vilkår. Men HEY, musikken spiller. Det er LIVE. Og nu det HØRT! Og det er varmt velkommen.

En frembrusende frisk støj af energisk levende lydhealing strømmer en i møde. Med en oftest eksplosiv og melodisk energi som ledetråd, bundet sammen af en befriende rytmisk bund skabt af brødrene Winberg, føles det som det helt rigtige sted at være til stede. Musikken mærkes nærmest som en hjertestarter ovenpå den tabte vintersæson, det forsømte forår, den nedlagte festivalsæson.

Det gør godt. 50 minutters kort fornøjelse. Savner måske lige et ekstra nummer eller to. Men i disse tider kan meget jo også blive for meget – også af det gode.

Så nu vi i gang, “It’s all OK'”, som der blev sunget i den fængende “Whats my Dream”, der fik en til at drømme om flere møder med dette band, der udgiver debutalbum senere på året.

MEN her og nu var drømmen i virkeligheden for første gang at høre numre som “Wedding”, “You are” og “Colors”, som alle havde power til at for alvor at give førstesinglen “Real” baghjul.

10 numre blev det til – alle er indspillet og potentielle emner til det kommende debutalbum. Der er ingen grund til at skjule, at der er noget at glæde sig til hvis du holder af støj-rock, shoegaze, og respektfulde hint til den britiske musikscene, der engang havde The Cure og My Bloody Valentine som en naturlig del af kongerækken.  

The Lost Weekend – der udover forsanger Markkus, består af Tobias Winberg på bas, Adam Winberg på trommer og guitarist Jakob Birch Sørensen – er i dagens anledning forstærket med Buster Jensen (Guldimund, Blaue Blume), der hurtig viser sig som mere end kompetent til at fange bandets lyd og æstetik, – og de to guitarister formår i samspil at skabe både et infiltrerende inferno og nogle indledende og afsluttende lydcollager, der sammen med fuldfede riff og rebelsk støjguitar, gør denne oplevelse lige på grænsen til det ekstraordinære.  

Det lykkedes ikke at hente alt det tabte hjem på en dejlig torsdag, men The lost Weekend leverede sammen med arrangøren Loppen deres til at det blev en dag, der vil blive husket for at rocke og ruske musiksjælen til live igen.

Dette billedet venligst udlånt af MØS MØS Records – ellers alle fotos af Trine Pihl Stanley
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.