THINGS WE DO FOR LOVE – “Vildeste visioner”

Fotograf: album cover

“Det er ’bare’ pop – og lige netop derfor, så meget mere end det”

Bag navnet THINGS WE DO FOR LOVE finder man trioen Ivan Pedersen – Peter Busborg – Jørgen Thorup, der tilsammen rummer ganske imponerende 125 års ’synge-erfaring’.

Alle tre har med succes udgivet som solister, og har ellers optrådt i et utal af folkekære musikalske sammenhænge og i minderige bands – ingen nævnt, ingen glemt. For trioen bruger mest af alt erfaringerne til at bringe en livsvarig musikalske kærlighedsaffære til live i selve nuet.

Sidste år ved denne tid udsendte de dette debutalbum, som desværre her på redaktionen blæste væk i vindene fra et uhørt stort antal andre nye udgivelser, inden der var blevet sat ord på til en anmeldelse. Genhørt her tæt på sin 1-års fødselsdag står det lysende klart, at det må være bedre sent end aldrig at få det gjort!

Det røde tråd

Den røde tråd er vokalharmonierne og en iørefaldende melodisk tilgang til sangskrivningen. Hertil en dejlig insisteren på, at man godt være drengerøve hele livet, og i øvrigt heller ikke være bange skabe ny musik, der kan lyde af en ’maggi terning’, hvis varedeklaration blandt andet indeholder Crosby-Stills-Nash, Hall & Oates, Beatles, 10 CC, Elton John, Eagles, Doobie Brothers, Shu-bi-dua etc.

Sangene skabes i fællesskab, men det er bestemt ikke en gruppe gnavne gamle mænd, der springer ud. Nærmere nydelsesfulde harmoniske herrer, der både evner at have fingeren på pulsen og give en finger, alt imens temperaturen tages på tidsånden.

Ikke et ord om den ellers tydelige og dybt beklagelige ’ageism’ der præger musikbranchen. I stedet lader trioen sangene være beviset for at de vildeste visioner kan flyve højt og stilfuldt uanset køn, alder, religion etc, så længe det bankende og nysgerrige musikhjerte er med hele vejen i venners lag.

Måske her på albummet stærkest eksemplificeret via nummeret ”Kunsten stiger”

“Det handler ikke om hvem der skrev den først

men mere om hvem der stjal den sidst

Måske skal man gøre som Suspekt – og råbe ’PIK’ bevidst

Men hun vil hellere spille Fender Rhodes

Og gi en sang med Hall & Oates  

‘Oh oh – Here She Comes’

Du kan få den med og uden moms

For det er de nye værdier

En kæmpe soundboks står og skriger – pump den op, pump den op  

Op i røven, det er bare pop

For når kunsten stiger –

Bliver Sony bare rigere og rigere”

– fra “Kunsten stiger”

Sådan skal DET skrives når nu vi ved at kærlighed rimer på både ærlighed, besværlighed og begærlighed.    

Det høres at hjertet er med når trioen sætter noget i spil på samtlige 10 numre, der alle er vellydende og velspillet melodisk pop/rock med plads til det bløde, det søde, det festlige og det funky – tilsat tekster fulde af glimt i øjet, humor, melankoli og følsomhed.

Drengerøve og mandfolk

Og selvom de tre velvoksne herrer holder fast i at være drengerøve, så lad mig sige det sådan, at det altså kræver sine mandfolk at skrive så stærk og reflekterende en kærlighedssang som ”Fatter det nu”, og en så både evigt tvivlende og alligevel så livsklog sang som ”Ku’ alligevel ikke sove”.

Lad mig da håbe at trioen har fat i den rigtige ende, når de på den flotte afsluttende folk-pop perle “Stjernestøv” – der iøvrigt kunne lyde som et smukt møde imellem CSN og George Harrison – synger; “Vi er gjort af uendeligt stof – ifølge en ældgammel filosof, er kærligheden helt unik” .

Debutalbummet er ikke lutter stjernestøv, men det et vigtigt vidnesbyrd om at man kan komme langt når udgangspunktet er Things We do for Love!

Udgivelsesformat: CD/digital
Udgivelsesdato: 25.09.21
Label: Egen udgivelse
Genre: Pop

Leave a Replay

Fotograf: album cover

Udgivelsesformat: CD/digital
Udgivelsesdato: 25.09.21
Label: Egen udgivelse
Genre: Pop
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.