THIS IS NOT AMERICA – ”Late To The Party”

Fotograf: Album cover

”En hyldest til en svunden tid – og det er en fornøjelse at lægge ører til”

Stemmen bag ”This Is Not America” tilhører den internationalt anerkendte skuespiller Claes Bang, som er kendt for blandt andet Netflix-serien ”Dracula” og den prisbelønnede film ”The Square”.

For undertegnede er det næsten altid forbundet med fornøjelse, når en dygtig skuespiller kaster sig ud i at prøve kræfter med en anderledes formidlingsform, som fx sang. Dette skyldes, at skuespillere ofte formår at bruge sine formidlingsevner på en måde, der ikke er alle sangere forundt. Dermed lukkes der op for et dybere lag af lyrikken. Og det er præcis det, Claes Bang gør på sin nye EP med titlen ”Late To The Party”.

Åbningsnummeret ”I’ll Set You Free”, der også er EP’ens første single, byder både på musikalsk overskud samt Bangs tidligere nævnte evne til at formidle et budskab. For selvom her ikke er tale om nogen stor sanger, er Bangs karismatiske stemme, evne til at formidle og kærlighed til 80’erne i samarbejde med Henrik Ballings produktion, mere end rigeligt til at gøre ”I’ll Set You Free” og resten af ”Late To The Party” til en EP, der passer perfekt ned i nutidens popmusik.

Henrik Balling, der blandt meget andet er kendt fra indie-popgruppen Gangway, har i samarbejde med Bang skabt en EP, hvor især den ikoniske duo Pet Shop Boys har sat sit tydelige præg på musikken. Heldigvis byder EP’en på mere end kopi af 80’er musik. En stor del af æren for det skyldes Ballings produktion. Flere gange byder musikken på elementer, der sagtens kan lede tankerne hen på Ballings gruppe Gangway. Fusionen mellem de to stilarter resulterer i en forfriskende EP, der hylder en svunden tid uden at gå på kompromis sin samtid.

Pressefoto

Selvom EP’en har en del ligheder med Bangs første album, ”Dislocated” fra 2010, byder ”Late to the Party” også på nye toner. I 2010 bød musikken på et noget mere aggressivt og frembrusende lydbillede, hvor four-to-the-floor-begrebet præger lyden – i hvert fald på albummets tre mest spillede numre, ”Don’t Come Crying”, ”Tell Me the Truth Now” og ”Run”, der alle har det tilfælles, at de vil gøre sig godt på et dansegulv. På ”Late to the Party” lader det til at Bang og Balling har valgt at gøre hovedparten af numrene mere indadvendte. Et valg, der resulterer i mere plads til at fokusere på lyrikken og Claes Bangs formidlingsevner.

I hvert fald præges den nye EP af en dybde, der kun pletvis dukker op på debuten fra 2010. Er man fan af debuten fra 2010, og dens dansevenlige 80’ser pop, skal man ikke fortvivle. Bedst som man vænner sig til EP’ens afdæmpede lydside, afsluttes det med nummeret ”Just for a While”, der uden at stå i skærende kontrast til de resterende numre, straks fører ens tanker ud på dansegulvet

Bag EP’ens 80’er lydbillede gemmer sig en masse musikalske overraskelser. Foruden de tidligere nævnte numre, viser ”This Town” og ”Is Anyone In Here Alive” en skøn alsidighed i samarbejdet mellem de to herrer. På hver sin måde bidrager disse numre med henholdsvis Gangway-optimisme og en blændende lyrik.

Alt i alt er ”Late To The Party”et forfriskende bidrag til den i forvejen nuancerede danske musikscene. Og selvom alle numre ikke er fremhævet her i anmeldelsen, betyder det bestemt ikke, at de skal springes over, når EP’en lyttes til. For her er tale om en helstøbt oplevelse, der fortjener din opmærksomhed på alle syv numre.

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 28.05.21
Label: This Is Not America
Genre: Pop

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 28.05.21
Label: This Is Not America
Genre: Pop
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.