Tilbage til de levende øjeblikke af lykke

Mathilde Falch af Maria Fremming (9)

Fotograf: Maria Fremming

”Landsbyen vækkes til live med genskabt fynsk musikfestival”

Som tidligere omtalt lever musikbranchen – på trods, og på viljekraft og skabertrang.  Og i høj grad på baggrund af lokal forankret støtte fra publikum og erhvervsliv.

Musikbranchen er ’big business’ for mange – men det i lige så høj passion, drevet af lysten til at give os alle nogle af de oplevelser vi husker – og nogle af de magiske øjeblikke som man sjældent kan planlægge sig til.  

I disse nye – men stadig anderledes – tider, så er er rundt om i land og by gang i en masse aktivitet, som fortjener opbakning, så der kan komme gang i fællesskabet og kulturlivet igen. Derfor er lokale kræfter fra landsbyen Davinde gået sammen om at genskabe Davinde Musikfestival lørdag d. 7. august.

Festivalen foregår flere steder i landsbyen og byder på en hel dag med musik i hyggelige rammer, fællesspisning og kolde ø, og med masser af lokal atmosfære.

”Vi overvejede længe, om vi skulle genskabe festivalen. Og for kun to måneder siden blev vi enige om at gå i gang. Nu turde vi tro på, at det kunne lade sig gøre at samle folk igen – og på bare fire uger fik vi booket rigtig gode artister og musikere – og samlet 25 frivillige!”, udtaler musiker og producer Peter Sund, der er en af initiativtagerne til årets festival i landsbyen Davinde sydøst for Odense.

Det er lykkedes festival af få sammensat et musikprogram, der lyder af en musikalsk bredside til os alle.  Dicte, Mathilde Falch, Jan Olsen og Tom Bjerg har i hvert fald alle det til fælles, at deres seneste album er anmeldt her på siden, og har fået velfortjente roser med på vejen.

Derudover optræder den klassiske guitarist Jesper Sivebæk, og aftenen slutter i selskab med en af landsbyens mange professionelle musikere – Andy Jarosinski, der optræder med sit polsk/danske band Roux Spana Beat Trio.

”Vi vil gerne præsentere både det velkendte og den helt nye musik. Hvis folk forlader festivalen med ny musikalsk inspiration og den hyggelige Davinde-følelse i kroppen, så er vi kommet i mål med det, vi gerne vil med festivalen”, afslutter Peter Sund.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.