Tilbage til LIVE

Dizzy Mizz Lizzy Foto Henrik Hildebrandt (13)
"DANMARKS STØRSTE FESTIVALER SPARKER DE STORE LIVEKONCERTER I GANG SAMMEN"

Mens EM-feberen raser over land og by, så hoster og hakker musikbranchen og mange – ofte kort tids varslede – LIVE arrangementer rundt om i sommerlandet. Der kommer mange steder ikke det antal publikum, som forventet og håbet, og det gør ondt på en af de brancher som i forvejen har været ramt hårdest økonomisk i den lange COVID-19 periode.

Der findes næppe en entydigt svar på hvorfor folk ikke kommer, så det lader vi herfra blæse i den modvind, som desværre i høj grad må siges at være foranlediget af manglende rettidig omhu,  støtte og opmærksomhed fra politisk side. Kun en ting har de åbenbart kunne blive bredt enige om i Folketinget – nemlig at kunst- og kultur som branche er sekundær, og lidt for besværlig!  

Så derfor blot en opfordring til dig der elsker musik – skru op for nysgerrigheden og støt dine lokale eller nære musik arrangører.

I august og september bliver der skruet yderligere op for musikken rundt omkring – ikke mindst på grund af flere C-19 restriktioner bortfalder. I dag blev der løftet sløret for endnu et stort arrangement. Live Nation præsenterer nemlig i samarbejde med ni af Danmarks største musikfestivaler – Roskilde Festival, NorthSide, Heartland, COPENHELL, Smukfest, Tinderbox, Jelling Musikfestival, Nibe Festival og Grøn – en stemningsfuld udendørs koncertdag på Refshaleøen i hjertet af København den 4. september fra kl. 14.30.  

Foreløbig er DIZZY MIZZ LIZZY, D-A-D, SUSPEKT og TESSA annonceret som en del af programmet og billetsalget starter onsdag den 7. juli kl. 10:00 via Ticketmaster.dk. Billetpris: 500 kr. + gebyr. I en fælles udtalelse fra arrangørerne lyder det –

”To år uden festivaler har været hårdt for hele musikbranchen og både publikum, artister og arrangører trænger til at mærke fællesskabet. Krisen har samtidig også styrket dialogen og samarbejdet mellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte fokus på vigtigheden af livekoncerter og deres betydning for fællesskab og sammenhold i samfundet.

Under overskriften ”Tilbage Til Live” går ni af landets største festivaler og Refshaleøen derfor for første gang sammen om at skabe oplevelser med livemusikken og fællesskabet i centrum.

 ”Tilbage til Live” afholdes umiddelbart efter, at landet bliver åbnet helt op igen. De nuværende danske coronarestriktioner bliver ophævet den 1. september, hvorefter det bliver muligt at mødes i større forsamlinger. Dermed giver koncertdagen også festivalerne mulighed for at få erfaringer og læring samt indsamle empiri om COVID-tiltag i forbindelse med afvikling af store livearrangementer”.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.