TILDE –” Nothing Gold Can Stay”

Fotograf: Album cover

“Sjæl og sind varmes over guldbarren Tilde"

Titlen på albummet udspringer sig af et forlist og stormombrust kærlighedsforhold, der uventet for den svenske sangerinde og sangskriver Tilde Ingham sluttede uventet og brat. Men det gav altså stof til en del af de stærke og sanselige soul sange, som Tilde præsenterer på hendes debutalbum, der blev udsendt på eget selskab sidste år.  

Der er en del guldklumper gemt i pladens 10 spor, og de er i den grad stadig varme og holdbare her i 2019. Så derfor denne anmeldelse – bedre sent end aldrig. Kan man lide musik fra samme boldgade som eksempelvis Amy Winehouse, Duffy, og Lena Del Rey – ja, så bør man i høj grad lytte med her. Men Tilde er nu mest af alt lyden af sig selv – og lyden af et levet liv, der ikke har taget sig selv for givet.  

Tilde kommer nemlig på ingen måde ud af ingenting – og vejen til hendes debutalbum – udsendt i en alder af 30 – har været belagt med mange udfordringer og forhindringer. Ikke mindst et meget alvorligt kronisk sygdomforløb i start 20’erne satte musikdrømmene i stå – og i stedet valgte hun at rejse ud og opleve verden. Sygdommen faldt heldigvis til ro – og langsomt kom lyst og overskud til musikken tilbage igen.

Halleluja og tak for det – for med den stemme Tilde besidder, så vil de være tyveri fra aller højeste sted, hvis ikke hun fik lov at udnytte den og dele den med os lyttere. Hun vendte hjem til Sverige – og samlede et trygt og velkendt hold af musikervenner omkring hende – samtidig med at hun fik den BRIT-Award vindende producer Pedro Ferreira med ind over.

Det har skabt et sammenhængende og stilsikkert album – primært med det man med rette kan kalde retro-soul – men fyldt med nutidig energi. Numre som ”All About the Man”, ”Take a Little More” og ”I Should Have Loved Your Friend” har alle boblende radio- eller singlepotentiale om man vil. De er herligt iørefaldende, velproducerede, og rummer en masse spændende sjælfyldte lag, som åbenbarer sig ved gentagne lyt.  

”Are You Willing” var med garanti blevet et verdenshit hvis afsenderen havde heddet Amy Winehouse, og så er der den afsluttende ”God Knows I Haven’t Lived Yet”, der er en af de der ballader, der bare giver gåsehud og sætter musikhjertet på overarbejde i bankende bombastisk begejstring.

Lad os nu bare håbe at livet rigtigt for alvor er startet for Tilde – og at dette album, blot bliver startskuddet til en karriere, hvor hun uden rødmen kan præsentere sig som en af nordens førende soul-dronninger.     

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 28.09.18
Label: Vacanze Records
Genre: Soul

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 28.09.18
Label: Vacanze Records
Genre: Soul
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.