Tønderfavoritten Mick Flannery er på Danmarks tour

Tønder Festival 2022

Fotograf: Brian Selander

”Den irske sanger og sangskriver er i topform på nyt album”

En af Irlands mest anerkendte sangere og sangskrivere Mick Flannery udgav sit ottende album ‘Goodtime Charlie’ tilbage i september. Et album, der for alvor viser hvilken spændvidde, der er i hans musikalske udtryk.

Åbningsnummeret ”Neon Tonight” swinger som en Van Morrison i topform, og det opfølgende titelnummer lyder nærmest som en hyldest til Nirvana, mens inderligheden for alvor slår sine folder på smukke numre som ”Machine”, ”Morning Rain”, og ”Push the Cart”.

For dem der for alvor fik øjnene op for Mick Flannery i forbindelse hans 2021 album ”In the Game”, som var lavet sammen med Susan O’Neill, er der også stærke relationer at komme efter på ”Goodtime Charlie”. Denne gang dog ikke duetter med O’Neill, men i stedet med tre forskellige sangerinder; Tianna Esperanza, Valerie June og Anais Mitchell. Ikke mindst det dampende , støvede og stemningsfulde ”Old Friend” med Esperanza gør godt. Duoen er i øvrigt også at finde på Esperanza’s nye album ”Terror”, hvor Mick Flannery medvirker på nummeret ”Hunger”.

Også folk noir-tracket ‘The Fact’ med Valerie June rører en på sin egen underspillede facon. Det sang har fået en flot billedside i form af en aktuel video.

Og ja, man bliver nemt rørt over og sulten på mere fra Mick Flannery. For hans vokal og hans sangsskat er hele vejen igennem så nærværende og sjælfuld, at man aldrig helt bliver mæt. Hver afspilning bliver ved med at give, for han hele pakken af virkemidler. Mærk f.eks hvor groovy og gyngende det kan blive på ”Someone To Tell It To” eller hvor dejligt drevent det kan blive på ”What They Say”. Et album der til fulde fortjener fem ‘SIDE 33 Skiver’.

I går startede han og hans band i Sønderborg på en mindre Danmarks turne, der i dag bringer ham til VEGA i KBH, og på tirsdag den 28. november til VoxHall, inden turen slutter den 29. november på Gimle i Roskilde.

Han har tidligere flere gange besøgt Tønder Festival, hvor han har efterladt sig den slags minderige indtryk, der gør at han har kvalificeret sig til at være en ægte Tønder Festival favorit. Han kommer dog ikke på næste års festival.

RETTELSE I FORHOLD TIL OPRINDELIG ARTIKEL

Vi beklager at det i vores første udgave af denne artikel – publiceret den 26. november – fremgik at Flannery kom til næste års Tønder Festival. Det gør han ikke. Det er i skrivende stund kun Jonah Blacksmith, der er offentliggjort til festivalen, som afholdes i dagene 21. 22. 23. 24. august 2024.

Tønder Festival 2022
Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.