Tom Bjerg – SAK’s Have, Svendborg – 28.06.21

TB 3

Fotograf: Mads Kornum

”Den dag jeg mødte Tom Bjerg på toppen af poppen - med udsigt til mere!”

Ligesom Danmarks nye cykeldarling Jonas Vingegaard ikke kan sættes i bås som ‘bare’ en god rytter i bjergene, så kan du heller ikke sætte sangeren og sangskriveren Tom Bjerg i bås som popsanger.

For hans melodiske, til tider melankolske, sange er også fyldt med noter af rock og soul, og de har helt ligesom de gode øl fra det lokale Svendborgsund Bryghus lige det ekstra, lige de smagfulde sanselige nuancer, der gør en forskel.

Tom Bjerg er iøvrigt heller ikke en solist, men et velspillende band på fem dygtige musikere – der udover Tom Bjerg på guitar og vokal tæller Anders Thambo Rasmussen (Bas), Peter Kohlmetz Møller (keys), Trine Lund Sørensen (keys, rytme guitar, kor) og Mads Stephensen (trommer og kor)- og som også her LIVE i den charmerende og hyggelige SAKS HAVE foran over 200 publikummer på hjemmebane spiller tight, levende, rytmisk og kommer langt ud over scenekanten. I dagens anledning i luksus luksusudgaven med 3 blæsere, og undervejs selveste Moogie Johnson på pedal steel guitar. Så er det svært at bede om meget mere!

Ikke noget at sige til at Tom Bjerg – ham selv i front – smilede stort, som en moderne, mere melankolsk og afbalanceret udgave af Mr. Swing King.

Ved bunden af bjerget har Tom Bjerg sikkert drukket af 80ernes eviggrønne kilde med f.eks. Rugsted & Kreutzfeldt, GNAGS og Thomas Helmig som musikalske brygmestre. Men i 2021 er det altså Tom der står på toppen af bjerget, som en uhyre skarp melodisnedker med kant, karakter, livskvalitet- og mod, der uden store armbevægelser har overhalet forgængerne indenom. Det er værd at bemærke!

2020 albummet “Hurtigt ud, hurtigt hjem” var et af den slags debutalbum, der havde mærkatet langtidsholdbar påtrykt, og som helt forståeligt solgte som varmt brød i vinyludgaven efter koncerten.

Fyn er fin. Men tro mig – Tom Bjerg er mere end fin nok til at kunne bjergtage på store som små scener over land og by landet rundt fremover.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.