TOTAL HIP REPLACEMENT – ”Bliss”

Fotograf: Album cover

”Lykken er ambitiøs musik der både glæder, græder, gror og gynger”

Dette unge århusianske musikkollektiv med vital worldwide puls er på deres andet album stadig centreret omkring brødrene Victor West Hosbond (lead vokal og trombone) og Carl West Hosbond (guitar og backing vokal) samt Alexander Arlien-Søborg Dutschke bag trommerne – og derudover er Viggo Bandholm-Jensen (keys, synth), Nadia Safwat (trumpet) og Lasse Damgaard (alto sax) nu en fast del af bandet Total Hip Replacement, der i lidt skiftende besætninger over de seneste fem år i den grad har slået deres navn fast som et af landets absolut varmeste og levende LIVE navne.

Debutalbummet ”Wonder Why” udkom i 2018 og understregede at deres musik i høj grad også tåler at blive dyrket, og danset til, hjemme i stuerne foran en god højtaler.

Bandets er resultatet af en smeltedigel af verdensmusikalske indtryk – hvor opskriften smagfuldt og nysgerrigt er en kreativ tilgang til bearbejdning af alt godt blandet fra ingredienserne afro-beat, reggae, dub, ska, soul, jazz og pop.  

”Bliss” høres som en naturlig og selvforstærkende opfølger til debutalbummet – og overraskelserne ligger denne gang mest i detaljerne – og i selve den sansefulde sammenhængskraft.  

Der er således både holdning og handling i såvel tekst og musik – og man mærker at de unge mennesker efterhånden har oparbejdet en værktøjskasse og en verdensomspændende livserfaring, der i den grad tegner dette udspil.

De spiller – det swinger – og de skaber en medrivende rejse, der efter 10 numre på lidt over 40 minutter virker som de rene lykkepiller. Hører du ’bare’ albummet som et ledsagende bagfra flydende soundtrack til en almindelig aktiv stund i hjemmet, så får du stadig masser af gode sunde vibrationer, der bare smyger sig ind på øregangene. Det er med andre ord lige så lyttevenligt – som det er groovy og gyngende.

Total Hip Replacement virker til at have gjort sig ekstra umage med dette studiealbum, der er optaget over 2 år og med masser af prominente gæstemusikere. Men det er aldrig den enkelte musiker eller den enkelte instrumentalist, der stjæler billedet – for hvert en blæs, hver en rytme, hver en strengeleg, hver en lydflade lyder som begunstigede bidrag til den helhed, der på vidtløftig vis bæres i samlet folk af alle disse musikalske håndværkere af fineste karat.  

”Lose Control” og “Arena” har været ude som singler – men betyder ikke at det derved er de stærkeste kort bandet har valgt at sende ud der. Førstnævnte er bestemt albummets varmeste pop-korn, mens ”Arena” viser en spændende og for bandet nytænkende variation, hvor et atmosfærisk lydunivers båret af en elektronisk sound og et maskinelt afrobeat bærer sangen hjem med lige dele følsomhed og finurlighed, og resulterer i en vellykket forening af elektroniske elementer, et gedigent groove og bydende blæsertemaer.

Og sådan kan man i hvert enkelt nummer på albummet finde detaljer og lag, der sikrer et album, der kan tåle at blive hørt igen og igen og.

Personligt har mine favoritnumre på pladen ændret sig løbende – men dub stemningen – og ikke mindst den charmerende cubansk inspirede piano intro i ”The Door” er næsten umulig ikke at fremhæve, ligesom ”Whtat Do You Say” (med Johannes Nørregaard på supplerende lead vokal) er så fynky og forførende, at den mere end dufter af den næste single.

Men det særlige er at Total Hip Replacement er mindst lige så stærke i den atmosfæriske og eftertænksomme ramme – som f.eks. det udspiller sig på ”Special” – der er tilbagelænet og svævende, og alligevel vanvittigt iørefaldende og udfoldende.

Det er således ikke bare godt håndværk det her – det er selve lyden af livet – af tilværelsen og musikkens brede berettigelse, og evne til række ud – og give både eksplosive og energibesparende eksempler på hvad lykken også kan være uanset om himlen er hvid, blå, orange eller grå – og om du er på Bornholm, ved Brabrand, i Belgien, på Grønland, eller i Ghana.

Det er musik, der rykker – og dermed rykker mig som lytter. Det en kvalitet! – og den bliver ikke mindre når den præsenteres så kvalitativt og så meningsfyldt som her. Sammen med band som AddisAbabaBand, Kalaha, AySay og I Think You’re Awesome viser Total Hip Replacement at hvor der er vilje, varme, format og formål – er der mange musikalske veje at gå. Side 33 ser frem til at følge med Total Hip Replacement på den videre fart – og håber da også at den fremover endvidere vil byde på mere end de to sange velskabte på dansk, som de udgav ind imellem disse to album – den ene i fint og formfuldendt samarbejde med Ida Corr.      

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 09.10.20
Label: Egen udgivelse / trykt på Nordsø records
Genre: World/Crossover

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: LP/CD/digitalt
Udgivelsesdato: 09.10.20
Label: Egen udgivelse / trykt på Nordsø records
Genre: World/Crossover
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.