Total Hip Replacement – Release koncert – ALICE – 18.10.2020

total hip replacement

Fotograf: PRESSEFOTO

”Operationen lykkedes - masser af spilleglæde og spektakulære øjeblikke"

Total Hip Replacement udsendte deres debutalbum for blot to år siden. Nu er det århusianske band klar med deres andet album med titlen ”Bliss”. Et album vi med med stor begejstring har anmeldt her på siden og givet flotte fem ud af seks plader. I forbindelse med udgivelsen er bandet taget på en mindre turné rundt i landet. Med et album af denne kaliber i bagagen stiger forventningerne til en tilhørende turné. Og bare rolig, der kan sagtens skrues helt op for forventningerne. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at publikum ikke fik indfriet deres til søndagens koncert på Alice i København.

Præcis fem sekunder tog det for bandets ni musikere at slå fast, at de var kommet for at feste. Åbningsnummeret ”Rising Sun” var startskuddet til et regulært festfyrværkeri af musik. Musik der kom så langt ud over scenekanten, at hele bydelen må have fornemmet, at der var fest på Alice.

Bandets frontfigur og leadsanger, Victor West Hosbond, tog på elegant vis styringen med en blanding af ydmyghed og en karisma, der hører til sjældenheder på den danske musikscene. Hans energiniveau blev konstant afbalanceret, så bandet hele tiden fremstod som en helhed. En helhed, der bestod af både trommer, perkussion, keys, saxofon, trompet, bas, trombone og guitar. Måske overflødigt at sige, men det lille spillested blev fyldt ud på alle tænkelige niveauer. 

Som koncerten skred frem, blev det mere og mere tydeligt, at Total Hip Replacement er et band, der ikke synes at have nogle svagheder, når det kommer til at spille live. Samtlige musikere på scenen leverede individuelle præstationer i særklasse, uden på noget tidspunkt at glemme, at de var en del af noget større. Den enorme spilleglæde ville ingen ende tage og det ene spektakulære øjeblik overtog det andet. Et øjeblik, der alligevel skilte sig ud, var Nadia Safwats hårrejsende og smukke trompetsolo, der fik salen til at fryse af begejstring. Det var en fornøjelse at overvære, hvordan bandets individer fik plads, samtidig med at stilarter som funk, reggae, og jazz fejlfrit blev fusioneret.  

Reelt en koncert til absolut topkarakter – men med en enkelt men. For desværre befinder vi os i en tid, hvor band som Total Hip Replacement har det svært. Det må unægtelig være frustrerende at levere en koncert på dette niveau med så meget energi og en hel sal, der så gerne vil feste med, men er bundet til sin siddeplads grundet Covid-19 restrektioner. Samme frustration kunne fornemmes hos publikum. Den konstante bevægelse i kroppen hos de fremmødte, vidnede om et behov for at rejse sig, danse med, og give bandet den feedback og den opmærksomhed, de fortjente. Et lille kritikpunkt der, grundet omstændighederne, ikke kan gøres noget ved. For bandet formåede til perfektion at finde balancen mellem høj energi og et siddende publikum.

Something so special, lyder omkvædet på nummeret ”Special”. En sætning, der ret præcist beskriver eftermiddagens koncert med et band, der unægtelig viste sig som et liveband i særklasse. 


Picture of Lars Knudsen

Lars Knudsen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.