Trinelise Væring på mini-tur med sit store dream-team band

TLV foto af Tuala Hjarnø

Fotograf: PRESSEFOTO Tuala Hjarnø

”Leverer genre-fritaget lækkerlyd med de ekstra lag”

Nogen hader dem, andre elsker dem. De der kunstnere, som man aldrig helt ved hvor man har. Og dog. For følger man en artist, fanger man som regel den røde tråd, af den nysgerrighed og skabertrang, der ofte er udgangspunktet. Det gælder også for Trinelise Væring – hvis karriere startede, da hun i 1993 lavede en album med Fredrik Lundin, og siden er det blevet til 11 yderligere album – heraf 7 soloalbum, hvoraf de seneste tre har været med danske tekster.

Hendes univers er gået fra jazz-diva til en sangskriver, der kan rumme det meste indenfor jazz, rock og pop – og på hendes seneste album er stilmæssige referencer til kunstnere som Steely Dan og Rickie Lee Jones næppe skudt helt ved siden af, om end Trinelise Væring i såvel tekst og musik mest af alt er helt sin egen. Præget af lysten til nytænkning, og til at skabe langtidsholdbart nærværende musik, der taler til både hjerte og hjerne, og både får os lyttere ud af ind af diverse comfort-zoner. .

Sangskrivning står hende så nær, at hun i år har lavet en spændende podcast serie under navnet ”Værings Værksted”, hvor hun deler sine mange tanker og processer i forbindelse med arbejdet med et nyt album – senest det fremragende ”Du går ind ad en dør” fra sidste efterår.

Et album, der er lavet med et stort hold af musikere – og et sådan samler man ikke i tide og utide i dagens Danmark, så det er altid en lidt eksklusiv oplevelse af få lov at opleve Trinelise Væring med fuldt band, som det sker den 20.11 på Dexter i Odense, den 29.11 på Café Von Hatten i Randers, og den 30.11 på Vershuset i Næstved.

Det stærke hold af musikere består udover Trinelise Væring på vokal og guitar Una Skott: elektrisk guitar, kor – Otto Sidenius: Hammondorgel – Maj Berit Guassora: trompet, flygelhorn, kor – Mia Engsager: basun, kor – Fredrik Lundin: baryton-tenorsax, fløjte, basfløjte – Jeppe Skovbakke: bas,kor – Anders Provis: trommer

Som vanligt er Trinelise Væring dog ikke sådan at sætte i bås, og allerede den 07.12 kan man opleve hende som en del af Tone of Voice Orchestra på Atlas i Århus.

De præsenterer sig selv som et nyt, sprudlende og farverigt powerhouse, som indeholder ti musikere – fem kvinder og fem mænd, som består af fire sangere, violin, hurdy-robust, rørposer, shawm, saxofoner, to trommeslagere og svensk harpebas. Med dette uortodokse line-up blander de lyden fra skandinavisk musiktradition i en improviserende og iørefaldende sangskrivning, med fokus på flerstemmig sang.

Fra Værings eget band er Fredrik Lundin og Anders Provis gengangere. Bandet arbejder på et debutalbum, der er planlagt til udgivelse i 2020.

Trinelise Væring er i øvrigt den, der leverer november måneds eksklusive Q&A interview til vores nyhedsbrev ”Ekstra Nummer”, der sendes til medlemmer af ”Fælleskabet Side 33”, og som udkommer i den kommende weekend.

Ønsker du et medlemskab, så tilmeld dig via ”shop” på vores webside.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.