TROELS SKOVGAARD & Friends – Richter, Gladsaxe – 22.05.2021

Troels Skovgaard med Band (8)

Fotograf: Brian Selander

”Troels Skovgaard og hans venner spillede og swingede mere end bare pænt godt”

For nylig udsendte Troels Skovggard EP’en ”Someday My Ship will come” med fem nye numre.  “’1’st class guitarist glimrer ved sit nærvær – og velskrevne sange” – lød overskriften i vores anmeldelse, der var præget af en bred tilfredshed over det vi hørte. Det samme kan siges om de to sæt – med en samlet spilletid på lige over 100 minutter – som lørdag aften blev leveret LIVE på det hyggelige spillested Richter i Gladsaxe af Troels Skovgaard & Friends.

Overraskende nok var der ikke udsolgt, men de omkring 40 publikummer fik med garanti hvad de kom efter og lidt til. Lyden var absolut perfekt – hvilket ikke mindst for denne slags soft-rock med blues og jazz noter er lidt af et must.

Ikke alle 16 numre var måske i sig selv lige minderige, men når man har en rytmegruppe bestående af Niels Ratzer på trommer og Dan Rasmussen på bas – så får de fleste numre alligevel lige det ekstra swing eller schwung, der gør oplevelsen til en regulær nydelse – og ikke mindst til en helhed.   

Troels Skovgaard selv leverede sublime soli – uden at der gik unødig lir i den – og også Michael Sunding på keyboard fik god plads undervejs til at vise, at han bestemt ikke var kommet ud af stemning her i Corana pausen.

Nøgleordet var kort sagt  ’Groovy” – og det stod med store bogstaver i mine noter ud for numre som ”Wash My Blues Away”, ”We can’t take no more”, ”Out of My League” og ”That open door” – ligesom det samtidig var en rendyrket fornøjelse at høre når det lige blev en tand mere eksplosivt i numre som ”They Talk To Much” og ”Treat Me Nice”, som afsluttede andet sæt – fulgt op af en lang flot udgave ”Keep on playing the blues”, som ekstranummer.

Højdepunkter i en koncert som også på det mere fusionsprægede nummer ”Good to know” mest af alt føltes som en regulær rytmisk optur af livsbekræftende LIVE energi. En smittende spilleglæde, god indbyrdes humor, ekvilibrisme og blændende musikalsk nærvær var alt rigeligt til at overbevise om at Troels Skovgaard – selvom han nok stadig primært vil være en af landets bedste og travle sidemen – så sandelig også gerne må bruge noget mere tid som midtpunktet i de gode venners lag.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.