Troels Skovgaard –” Someday My Ship Will Come In”

Fotograf: Album cover

“’1’st class guitarist glimrer ved sit nærvær – og velskrevne sange”

Troels Skovgaard har rent faktisk udgivet tre soloalbum og en EP før – men det er nok uden tvivl som kapelmester hos Ørkenens Sønner eller som en del af Ivan Pedersen’s Trio at de fleste kender ham bedst.

Fans af westcoast genren vil med garanti også med glæde huske hans markante rolle som guitarist i et af Danmarks all time bedste band i genren – Bamboo Brothers.

Udover det har han siden 80’erne været en særdeles efterspurgt sideman, der har spillet med f.eks. Tamra Rosanes, Laura Illeborg, Hanne Boel, Elisabeth, Savage Rose, Torben Schmidt, Laban, Lars Muhl, Jan Glæsel, Ole Thøger, Jørgen Emborg, Cæcilie Norby, Jette Torp, Bob Ricketts, Birthe Kjær, og Jimmy Haslip

Nu udsender han så EP’en ”Someday My Ship Will Come in” med fem numre – og den viser på bedste vis at han stadig vokser som både solist, sanger og sangskriver. Han står selv for musik, produktion og arrangement – og tekst til ”Wash my Blues away” – mens hans gamle makker fra Bamboo Brothers – Mikael Roupé – har skrevet teksterne til resten.

Åbningsnummeret er den slags tilbagelænede fint slebne bluesnumre, som Gary Moore gjorde til sin signatur, og en verdensomspændende eksportvare. ”Wash My Blues Away” blegner på ingen måde i sammenligning, og man får i den grad lyst til at høre meget mere.  Guitaren får den plads en guitar skal have og håndteres mesterligt og med passende vekselvirkning imellem en strengelegende følsomhed og den eksplosive ekvilibrisme. Troels Skovgaard viser også her at han rent faktisk er mere end blot en udmærket sanger. Han synger med både indlevelse og nærmest et underspillet overskud.  

Pressefoto

Nummeret følges op af ”Some More”, der lyder af et Bamboo Brothers nummer fra deres velmagtsdage. Det er veloplagt groovy og durk drevent – og tilhører den slags numre, der vokser for hver eneste gennemspilning, og som også viser hvor kapabelt at den akustiske guitar håndteres. Et nummer, der også tydeligt afslører at dette soloprojekt er begunstiget af at Skovgaard har et særdeles stærkt hold af musikere omkring sig.    

Niels Ratzer: Trommer, percussion, co-produktion.

Dan Rasmussen: bas

Michael Sunding: Orgel

Ole Kibsgaard: Dobro, kontrabas, backup vokal

Peter Kibsgaard: Trommer, percussion, backup vokal

Mikala Bosetti: backup vokal

Thor Backhausen: Orgel

Søren Skov: Piano, keyboards

Sten Larm: Add trommer

Casper Dybdahl: El guitar, Fender Rhodes

Det samme kan siges om ”Can’t Take No More” – der med fuldfedt kor – og en guitar og et legelystigt orgel i den grad understreger, at vi altså her har at gøre med et hold musikere i den øverste del af superligaklassen.

Et nummer der dufter af et som han bør få sneget med ud på landevejen sammen med Ivan Pedersen Trio – for det er i den grad et nummer, der syder og bobler i samme boldgade. Et regulært PLAY IT LOUD-nummer – og så får guitaristen Troels Skovgaard her også den plads en sand mester skal have – uden at der går ligegyldig lir eller blærerøv i den.

”I apologize” er en dejlig midt tempo country farvet sag – med ganske lækkert korarbejde som krydderi og den akustiske guitar som turguide. At man kommer til at tænke Timothy B. Schmit fra Eagles tænker jeg at Troels Skovgaard vil betragte som en ros.  

EP’en lukkes med titelnummeret, der er en tilbagelænet ballade, som jeg personligt ikke rigtigt kan falde for. Det er bestemt en fin lille livshistorie på tekstsiden, men skulle den forløses musikalsk skulle det nok være af en større stemme, og med noget mere i spil musikalsk. Her bliver det i mine ører for pænt. Der mangler nogle knaster – nogle skvulp – trods en delikat tilføjelse af noget dobro guitar og en flot opbyggelighed med den elektriske guitar tilbage i hovedrollen til sidst. Men de facto her på øregangen er at det altså ikke er nok til at få nummeret sikkert hjem i havn.  

Men sikke da en lyttelækker appetitvækker de fire første numre er. En ægte guitarsjæl kan altså også have et stort sangskriverhjerte.  Håber så sandelig at det et tegn om at Troels Skovgaard ikke lader sin soloaktivitet sejle sin egen sø. På EP’ens frontcover ligner det nu heldigvis at han spejder efter noget mere. Det kan han så roligt gøre.

Vil man høre hele herligheden live og meget mere til fra en lang karriere, så spiller Troels Skovgaard med band den 22. maj på Richter i Gladsaxe.

Pressefoto
Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 07.05.21
Label: Bosco Productions I/S
Genre: Contemporary Blues / Contemporary rock

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: Digitalt
Udgivelsesdato: 07.05.21
Label: Bosco Productions I/S
Genre: Contemporary Blues / Contemporary rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.