UHØRT Festival har spilleplanen klar

MADS TELEFON VINTER 22 FORÅR 23 594

Fotograf: Mads Kornum

”Hvem følger i sporene fra The Minds of 99, Blæst, Guldimund, Iris Gold, AySay m.fl?”  

På Vesterbro i København afholdes der i næste uge fra den 17.  til den 19. august den 11. udgave af UHØRT Festival. En festival, der for mange upcoming artister har været et vigtigt skub i retningen af at blive hørt og set af et større publikum.

Tidligere har navne som The Minds of 99, Blæst, Guldimund, Iris Gold, AySay, Palace Winter, JJ Paulo, Julie Ellinor, Fribytterdrømme, og Pil optrådt på festivalen inden de for alvor slog igennem.

Nu er årets spilleplan lagt, så du kan lægge en seriøs slagplan og få det maksimale ud af det talentspækkede program. 3 dage og 3 scener med i alt 42 af landets nyeste og lovende navne, der strækker sig godt omkring fra dødsmetal, EDM-punk og indierock til R&B, dansksproget folk og elektronisk pop.

For det nysgerrige publikum er det således en enestående mulighed for at opdage glimrende bud på nogle af morgendagens stjerner på den danske musikscene, og til at finde ny inspiration til playlisten.

UHØRT Festival er således festivalen, der er både for branchefolk og for dig, der vil være helt opdateret på ny dansk musik, og holder af at se det måske næste store navn før de fleste andre.

Af de 42 artister, der er udvalgt i år, vil vi herfra give de kraftigste anbefalinger til nedenstående 10 artister, der alle i vores ører lyder som ganske flyvefærdige artister:

DATTER – skævt og alligevel ligefrem dansksproget indierock, der bør tale til dig, som normalt har Katinka Band blandt dine favoritter .

Filuka – Uafhængig og uforudsigelig rapper, der har skriver vedkommende tekster med både punch og poesi, sat ind i et legende musikalsk mindset, der både rummer det melodisk iørefaldende og de dejlige tunge beats.

Fräulein – Vi har både en herre og kvindelandshold indenfor fodbolden, og hvad angår fængende dansksproget pop med fokus på energien og melodien har vi så nu både Jung og Fraülein til at spille op fra fællesskabet.

Kamill – Har ikke udgivet meget, men de par singler, der er ude berettiger bestemt til, at hun i pressematerialet præsenteres med følgende tekst : ”Hvis Natasja og en yngre Coco O havde fået sig en datter, ville det være lyden af Kamill”. Sådan der! – så bliver man nysgerrig.

Marie Fjeldsted – Før gemte hun sig bag navnet Penny Police. Nu folder hun sig for alvor ud med nye vanedannende popsange, der er båret af stærke melodier, nærværende tekster og en behagelig og luftig vokal, der med garanti vil tiltale de mange, der også er faldet for Eee Gee. Begge artister, der i parentes bemærket, nok har et par Fleetwood Mac i musiksamlingen.

Martin & Sofie – Musikken er umiddelbart lige så enkel og simpel som deres navn. Dansksproget folk med unisone sange om livet og hverdagen. Der er med garanti mere at byde på under overfladen.

Mørkeblødt – Skrøbelighed og rå energi blandes med en organisk, rocket lyd med guitar-riffs og plekterbas-lyd, der nok skal tænde dig, som plejer at foretrække at turen går til Barselona.

Maaneland – Jordnær drømmeduo leverer eftertænksom magi til livssynet. Man fanges let af en genkendelig lyd, der dog hele tiden er på sporet af noget nyt, mens en energisk og dyb silhuet af Steffen Brandt tegner sig i rummet.

Sauna Senere – Uptempo punk pop-sange med masser af energi sikrer at varmen kommer helt af sig selv – også i en kold tid.

ØNDI – En eksplosiv kombination af punket energi og hiphop, der viser at auto tune ikke behøver rime på autopilot. Singlen ”Dum sang” var ingen dum start, og satte noget i gang, der meget vel kan eksplodere yderligere på UHØRT FESTIVAL 2023.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.