Under The Oak Tree – ”The Dog Is Dead And The Wife Is Gone”

"En bouillonterning af Orange Feeling"

Dette unge Roskilde baserede band har i den grad feeling – måske meget Roskilde agtigt – sådan en rigtig orange feeling. Den følelse, der i sit DNA rummer stor nysgerrighed på musikalske udtryk, og som hele tiden er søgende, legende og fuld af ungdommelig – til tider – lidt umoden lyst, og som også kan drages mod det eksperimenterende mix mellem det vilde, det velkendte, det voksne og det vovede.

Selv præsenterer de sig som et band, der krydser grænser gennem at eksperimentere med fusions indie og excentrisk vokal, som trykker og rykker på tankerne om alt det følsomme i livet.

Og udtrykket er ganske rigtigt delvist eksperimenterende – men aldrig på den anstrengende måde – mere i de små lag og slag som især et meget udtryksfuldt spil af både bassist Mads PT Christensen, og de to guitarister – Morten Schaadt Andersen og  Jens Peter Sparresø – efterlader. Dette sammenholdt med et driftssikkert og samlende spil fra trommeslager Jens Mikkel Andersen gør at det hele bliver såvel iørefaldende, som interessant at lytte til.  

At kalde Johanna Nielsens vokal excentrisk er måske lige at skyde lidt over mål – men at hun er en spændende og talentfuld ny sangerinde, bør der ikke være mange delte meninger om. Man kunne måske godt savne at hun eksploderede mere undervejs – virkelig sang sig helt ud – og fik understreget den vrede og de frustrationer, som tekstsiden også afspejler undervejs.  

Sangerinder som Kira Skov, Sharin Foo og Jomi Massage har før sat spor på den vej, som Johanna Nielsen og resten af Under The Oak Tree med garanti også kan gå med deres rastløse energi og flere målrettede skridt.

Foreløbig kan man forkæle øregangene med de fem sange på små 18 minutter fra denne debut EP, der tydeligvis er indspillet med kærlighed til det håndspillede, det levende og det autentiske.

På ”Don’t Stare Into The Sun” og i titelnummeret sniger der sig klædeligt noget soul ind i stemmen hos Johanna Nielsen – og med det sat sammen med et mere eksplosivt rock udtryk – kunne disse numre godt være et fingerpeg mod en retning – hvor Under The Oak Tree så med tiden kan tage den plads, der blev ledig da Kira & The Kindred Spirit valgte at forlænge deres pause på ubestemt tid.

Favoritnumre på pladen bliver dog for denne skribent de iørefaldende og charmerende ”Can Somebody Help Me” og ”Small Talk” – hvoraf især sidstnævnte nummer bare rammer noget indie-folk with funky Red Hot Chili Peppers feeling, som er helt umulig ikke at blive bare lidt forelsket i.  

Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 22.11.19
Label: RPM Records
Genre: Indie

Leave a Replay

Udgivelsesformat: LP/digitalt
Udgivelsesdato: 22.11.19
Label: RPM Records
Genre: Indie
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.