Ung australsk multiinstrumentalist indtager KB Hallen

Tash sultana PRESSE

Fotograf: PRESSEFOTO

”Tash Sultana kommer med masser af instrumenter og ros i bagagen”

Hvem filan er Tash Sultana – tænker denne ellers selvtillidsfulde og bredt vidende skribent med næsen oppe i musikskyerne – og undres såre og sagte over ikke at have hørt en lyd om denne unge vidunderkvinde fra down under. Siden hun for cirka tre år siden lagde en hjemmestrikket video til nummeret ”Jungle” op på You Tube – har hun ellers været på en lang optur – og er altså aktuelt på en verdensturne, der nu bringer hende fordi Danmark og KB Hallen den 28.07 – iøvrigt med landsmændene Pierce Brothers, som opvarmning.   

Hun spiller blandt andet på et spillested af den størrelse, fordi hun har udgivet et par numre, der er afspillet over 85 og 72 millioner gange på Spotity, og samtidig har omtalte ”Jungle” video været afspillet over 50 millioner gange på You Tube. Men OK – de tal betyder så også at der potentielt stadig er flere lyttere, der ligesom denne skribent IKKE har set og hørt Tash Sultana! Det er da altid en trøst i en ellers ydmygende situation, som nysgerrig musikformidler.   

Men bedre sent end aldrig – i sær når det er lyden af en ”Do It Yourself” kunstner, der indeholder så meget  mere end blot en SoMe hype. Hun kan spille over 20 forskellige instrumenter, og på scenen er de fleste med i hendes ofte eksplosive one-woman band optræden. Der hvor hun virkelig imponerer er dog i hendes guitarspil, hvor hun både på elektrisk og akustisk guitar spiller med både personlighed og historisk vingesus. Man fornemmer f.eks. undervejs at hun ved hvem både Joe Satriani og Santana er.   

Musikalsk er hun heller ikke sådan at sætte i bås – og spiller ikke overraskende på flere strenge mens hun bevæger sig søgende rundt i grænselandet indenfor den alternative indie-rock-pop – ligesom ekkoer fra de bløde udgaver af Eric Clapton og John Mayer , da også kan anes undervejs.

Generelt er hendes igangværende tour blevet anmeldt i lutter rosende vendinger – og der meldes om koncerter af op til to timers varighed. Koncerten i KB Hallen er afslutningen på Europa delen af turen, så mon ikke hun har planlagt lidt af et brag af en afslutning?. Vi anbefaler da at man om muligt tjekker det ud! I skrivende stund er der stadig ledige billetter i salg. 

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.