Veronica Mortensen & Niels HP – Bartof Station – 15.12.19

Christmas concert 15.12.2019 - af Per og Jeppe Sandholdt - Bartof - alle

Fotograf: Per og Jeppe Sandholdt

"En julekoncert - som meget gerne må blive en tradition"

Å skete det! Endda allerede på 3. søndag i advent, 9 dage før den tilstundende højtid: Den ellers så gamle og sure julehader her kom i regulær julestemning.

Takket være, de må være ét af landets allerbedst swingende og syngende ægtepar, jazzsangerinden, Veronica Mortensen og soulsangeren, Niels HP. Og ej at forglemme, ægteparrets backingband, den sindssygt ferme, Jacob Christoffersen ved klaveret.

At opleve de tre swinge og sjæle sig gennem to sæt jule-standards m.m. og blive smittet af deres strålende smil og humør, så ved jeg ikke, hvad man skal være gjort af, for ikke at ramme den gode gammeldags julestemning.

De begynder, Fru Veronica M og Hr Niels HP, med at komme ind fra backstage-lokalet i Bartof Station, a capella-syngende ”Christmas Time Is Here”, mødes på scenen med pianist Christoffersen, der sætter sig ved Yamaha-flyglet og falder ind.


Fin, fed entré, og så går det lystigt afsted med julenumre, de allerfleste plukket fra The Great American Jule-Songbook, ”The Christmas Song”, ”Santa Claus Is Coming To Town”, ”Have Yourself A Merry Little Christmas”, ”Winter Wonderland”, ”Jingle Bells”, ”Jingle Bells” for hulen, i James Taylors frække og listige version, tjek dén ud, hvis ikke du kender den i forvejen.

Der er osse plads i det storsyngende ægtepars julekoncert til et par nytårs og vintersange, åhh Niels HP, solo i Joni Mitchells formidable (I wish i had a) River (to skate away on), Veronica Mortensen, ømt syngende, ligeledes solo Disney-juleshowsangen på dansk, ”Når Du Ser Et Stjerneskud”.Så disker Veronica Mortensen da osse lige op med en ny, hjemmegjort sang om det umulige i nytårsforsætter og som ekstranummer, dén, forskruede hjerner kan få til at være en krænkende vinter-voldtægts/drugrape-sang, ”Baby It´s Cold Outside”.


Men, det ER ikke særlig koldt udenfor. Det regner og stormer bare, så juletræer svajer faretruende og inde i den lune Bartof Station, lyder det flere gange fra Veronica M og Niels HP: “Kan I huske, før klimaforandringerne, hvordan en hvid jul var?” Ja, gad vide om, vi nogensinde får en hvid jul igen i Danmark? Og mon da ikke det jule- og vintersyngende ægtepar også har et par mindre kendte julenumre på repertoiret: Èt af højdepunkterne i koncerten hedder ”I Always Cry At Christmas”, er skrevet af Richard Page, som nogen husker fra 1980ernes Mr Mister og rummer en fin hentydning til, hvorfor kristne fejrer jul:

“How did we all forget
To love without regret
Just like that little baby tried
To teach us long ago
What if we all could live
To love and to forgive
Then everyday, there’d only be
Tears of joy”

Rigtig dejlig julesang. Og så i den mere profane ende: ”Back Door Santa”, en gammel Clarence Carter-ting, hvor Niels HP scatsynger så frækt og erotisk, at fruen ved siden af ham på scenen ville have min forståelse, hvis hun havde måttet slå blikket ned og var blevet så rød i hovedet som en julenissehue.

Ja, for pokker da; en hjerte- og julevarm søndag eftermiddag på Frederiksberg, var det, og en sjælden mulighed for at høre Veronica Mortensen og Niels HP´s markante stemmer fra samme scene. De to HAR sunget sammen før, men mest ved mere private lejligheder, og en gang eller to til jazz-festivaller om sommeren.

Jeg kan kun opfordre Veronica Mortensen og Niels HP til, ihvertfald at gøre en tradition ud af deres fælles julekoncert, samt måske til mellem nytår og jul at sammensætte en sætliste af ikke årstids-bestemte sange, der egner sig til duetter for deres to stemmer.

Veronica M og Niels HP klæder bare hinanden SÅ godt, på alle måder. Og med en pianist som Jacob Christoffersen ved hånden, er der ikke brug for flere musikere at skulle hive hyrer hjem til.

Fed eftermiddag, smuk julekoncert.

Picture of Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.